Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Federer sa zranil pri rodičovskej povinnosti

Švajčiarsky tenista Roger Federer Foto: TASR/AP

Federer pred svojím návratom na dvorce v Key Biscane opísal nepríjemný moment. Koleno si poranil pri bežnej rodičovskej povinnosti, keď chystal kúpeľ pre svoje dcérky.

Key Biscayne 25. marca (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer si privodil nepríjemne zranenie pri plnení si rodičovských povinností. Prvýkrát v kariére tak podstúpil operáciu, ktorá ho vyradila zo súťažného diania na takmer dva mesiace.

Federer pred svojím návratom na dvorce v Key Biscane opísal nepríjemný moment. Koleno si poranil pri bežnej rodičovskej povinnosti, keď chystal kúpeľ pre svoje dcérky - dvojičky. Narazil do sociálneho zariadenia, otočil sa a začul cvaknutie v ľavom kolene. "Bol to jednoduchý, klasický pohyb, ktorý som urobil už miliónkrát vo svojom živote. V prvom momente som nemal šajnu o tom, čo sa stalo," citovala AP slová skúseného Švajčiara.

Koleno mu opuchlo a niekoľko dní od nešťastného zranenia musel podstúpiť artroskopickú operáciu roztrhnutého menisku. Svoj návrat na dvorce urýchlil a v Key Biscayne sa predstaví už 16. krát v kariére. Hoci takmer dva týždne si pri bežnom pohybe musel pomáhať barlami, pred štartom súťažného zápasu stihol absolvovať deväťdňový intenzívny tréning. "Moje očakávania sú veľmi nízke, na druhej strane je to veľká výzva. Uvidím, ako na tom som, no veľmi ma teší, že som späť. Neočakával som, že stihnem už tento turnaj," priznal Federer.

Počas jeho neprítomnosti otriasla tenisovým svetom dopingová aféra Marie Šarapovovej, ktorá mala pozitívny test na zakázanú látku meldónium. Zároveň sa obnovili debaty o rovnakých odmenách na "prize money" pre mužov aj ženy. Tridsaťštyriročný Švajčiar sa vyjadril k obom udalostiam. Šarapovovej suspenzácia ho prekvapila a hoci si nemyslí, že v tenise funguje systematický doping, uvítal by viac kontrol na zakázané látky. "Bol som v Dubaji, teraz som 10 rokov tu a testovali ma len raz. To nie je dobré," uviedol. K otázke odmien dodal: "Som rád, že tenis vyprodukoval niekoľko famóznych svetových športovkýň. Myslím si, že rovnaké ocenenie pre mužov aj ženy je správna vec."