Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Federer možno vymení Rolland Garros za nemocničnú sálu

Švajčiarsky tenista Roger Federer odvracia loptičku Čechovi Radekovi Štěpánkovi počas 2. kola tenisového turnaja ATP v Monaku Foto: TASR/AP

Švajčiarsky tenista chce byť pri narodení svojho tretieho dieťaťa.

Monte Carlo 16. apríla (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa rozhodol. V prípade, že si to situácia vyžiada, tak s radosťou vymení účasť na tohtoročnom turnaji Roland Garros za to, aby bol pri príchode na svet svojho tretieho dieťaťa. Informovala agentúra dpa.

Svetový hráč číslo štyri oznámil túto správu v stredu po víťaznom úvodnom zápase na turnaji Monte Carlo Masters nad Čechom Radkom Štěpánkom (6:1, 6:2). Keďže termín príchodu nového potomka na svet Federer a jeho rodina dobre utajujú, nikto nevie, kedy sa tak stane.

"Budeme o tom hovoriť, keď sa to stane. V tomto momente je na to ešte priskoro," reagoval Federer, ktorého účasť na parížskej antuke od 26. mája do 8. júna je tak ohrozená. Spoločne s manželkou Mirkou dokázali udržať v tajnosti všetky detaily. Aj preto sa objavujú v médiách rôzne správy vrátane informácií o tom, že na svet prídu ďalšie dvojčatá.

"Pre mňa je priorita byť pri pôrode, aby som podporil moju manželku," dodal otec štvorročných dvojičiek Myla Rose a Charlene Riva. Ich narodenie bolo perfektne načasované, keďže prišli na svet v júli 2009 po konci Wimbledonu a pred turnajom Masters v Kanade začiatkom augusta. "Mám odohratých dosť zápasov. Ak vynechám turnaj alebo zápas, tak to pre mňa v zásade nič nemení. Keďže nevieme presný termín, tak si zatiaľ užívam hranie," uzavrel rodák z Bazileja.