Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Pápež František prijal šéfa FIFA Blattera na súkromnej audiencii

Pápež František (uprostred) pózuje s futbalovým dresom, ktorý dostal od prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera (vľavo) na súkromnej audiencii. Foto: TASR/AP

Blatter ako dar odovzdal pápežovi špeciálne vydanie magazínu "FIFA Weekly" v latinčine.



Rím 22. novembra (TASR) - Pápež František prijal v piatok na súkromnej ausiencii vo Vatikáne prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera.

"Bol to neuveriteľný moment stretnúť sa so Svätým otcom a rozprávať sa s ním o tom, ako môže futbal pomáhať spájať ľudí a stavať mosty," opísal prvé pocity zo stretnutia prostredníctvom Twitteru Blatter.

Pápež František je známy ako veľký priaznivec futbalu a fanúšik klubu San Lorenzo z jeho rodného mesta Buenos Aires. Blatter ako dar odovzdal pápežovi špeciálne vydanie magazínu "FIFA Weekly" v latinčine s obrázkovou reportážou o San Lorenze.

Hlava Vatikánu sa už v auguste pri príležitosti prípravného zápasu Taliansko - Argentína stretla s Lionelom Messim.

Sepp Blatter
Foto: TASR/AP


Blatter podporil rezolúciu EP, ktorá kritizuje podmienky v Katare

Rím 22. novembra (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter podporí rezolúciu Európskeho parlamentu (EP), ktorá kritizuje pracovné podmienky na staveniskách štadiónov pre MS 2022 v Katare.

"Mrzí nás, čo sa tam deje. Všetky veľké spoločnosti sú z Európy a sú zodpovedné aj za pracovníkov," cituje slová funkcionára, ktoré povedal počas piatkovej audiencie u pápeža Františka, agentúra AP.

Katarská vláda označila rezolúciu za unáhlenú a nariadila nezávislej komisii, aby celú záležitosť vyšetrila.

FIFA sa bude zaoberať otázkou času niektorých zápasov

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) sa bude zaoberať otázkou niektorých zápasov na MS 2014 v Brazílii, ktoré sa v tropických podmienkach budú hrať napoludnie.

"Dostali sme množstvo pripomienok, aj od Asociácie futbalových profesionálov (FIFPro). Túto otázku prednesieme na decembrovom zasadnutí exekutívy a na stretnutí s organizátormi," cituje agentúra Reuters slová prezidenta FIFA Josepha Blattera.

Minulý rok Blatter argumentoval faktom, že na MS 1970 a 1986 v Mexiku sa tiež hralo napoludnie v nadmorskej výške 2400 m a "kvalita tým neutrpela".