Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

FIFA odložila hlasovanie o výbere dejiska MS 2030

Na archívnej snímke prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino. Foto: TASR - Jakub Kotian

Organizovať šampionát sa usiluje aj Južná Amerika, pričom hostiteľ z roku 1930 Uruguaj sa uchádza o spoluorganizovanie spolu s Argentínou, Čile a Paraguajom.

Ženeva 24. júna (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odložila výber usporiadateľskej krajiny pre MS 2030, pretože sa nedohodla na pravidlách kampane a termíne záverečného hlasovania. Riadiaci orgán svetového futbalu presunul hlasovanie približne 200 členských federácií na posledný štvrťrok 2024, pričom na pravidlách kandidatúry sa pokúsi dohodnúť do konca októbra.

Jeden uchádzač tento týždeň vypadol, keď médiá v Grécku informovali, že ponuka na spoluorganizovanie pod vedením Saudskej Arábie, ktorá zahŕňala aj Egypt, sa nebude realizovať. Európa sa uchádza o usporiadanie MS v roku 2030 spolu so Španielskom, Portugalskom a Afrikou. Do tejto ponuky je zapojená aj Ukrajina.

Organizovať šampionát sa usiluje aj Južná Amerika, pričom hostiteľ z roku 1930 Uruguaj sa uchádza o spoluorganizovanie spolu s Argentínou, Čile a Paraguajom. Informovala agentúra AP.