Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

FIFA suspendovala 11 funkcionárov, šéf Blatter sa k nim nehlási

Prezident FIFA Joseph Blatter počúva na tlačovej konferencii počas zasadnutia exekutívy FIFA vo švajčiarskom Zürichu 20. marca 2015. Foto: TASR/AP

FIFA suspendovala viceprezidentov Jeffreyho Webb z Kajmanských ostrovov a Uruguajčana Eugenia Figuereda, ktorí sú od stredy vo väzbe.

Zürich 27. mája (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) suspendovala v stredu 11 funkcionárov, vrátane dvoch viceprezidentov v súvislosti s korupčným škandálom, ktorý vypukol dva dni pred 65. kongresom v Zürichu. Informáciu priniesla agentúra AP.

FIFA suspendovala viceprezidentov Jeffreyho Webb z Kajmanských ostrovov a Uruguajčana Eugenia Figuereda, ktorí sú od stredy vo väzbe. "Je jasné, že obvinenia úzko súvisia s futbalom," povedal sudca Hans-Joachim Eckert, z etickej komisie FIFA.



Ďalšími suspendovanými funkcionármi sú bývalí členovia exekutívy FIFA Jack Warner, Nicolas Leoz a Chuck Blazer, šéf kostarického futbalu Eduardo Li, prezident Venezuelskej futbalovej asociácie Rafael Esquivel, bývalý prvý muž brazílskeho futbalu Jose Maria Marin, Costas Takkas, Julio Rocha a Warnerov syn Daryll.

Na udalosti reagoval prostredníctvom oficiálneho vyjadrenia aj prezident FIFA Joseph Blatter. "Sú to ťažké časy pre futbal, fanúšikov a FIFA ako organizáciu. Chápeme nespokojnosť, ktorú mnohí vyjadrujú. Aby bolo jasné, vítame aktivity vyšetrovateľov v USA, hoci je to nešťastné. Aby som úplne jasne vysvetlil, takéto korupčné správanie nemá miesto vo futbale a každého, kto sa ho dopustí, vylúčime z hry," uvádza sa v komuniké na oficiálnom webe FIFA.