Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Slovenskí strelci nepostúpili do finále ľubovoľnej malokalibrovky 3x20

Na archívnej snímke slovenský strelec Patrik Jány. Foto: TASR - Martin Baumann

Vo štvrtkovej vyraďovačke sa predstavili všetci traja slovenskí strelci Štefan Šulek, Ondrej Holko i Patrik Jány.

Rio de Janeiro 18. apríla (TASR) - Slovenskí strelci nepostúpili do finále ľubovoľnej malokalibrovky 3x20 v olympijskej kvalifikácii v Rio de Janeiro. V mužskej ani ženskej súťaži tak nezískali miestenku, ktoré boli k dispozícii po dve v každej disciplíne. Strelci majú zatiaľ na tohtoročných OH v Paríži najpočetnejšie zastúpenie (6) v štrnásťčlennej slovenskej výprave.

Vo štvrtkovej vyraďovačke sa predstavili všetci traja slovenskí strelci Štefan Šulek, Ondrej Holko i Patrik Jány. Ten si už vlani vybojoval miestenku vo vzduchovej puške, ktorá mu umožňuje štartovať na OH aj s "malorážkou". K postupovej osmičke bol najbližšie Šulek - nástrelom 589 bodov obsadil dvanáste miesto a na hranicu finále mu chýbal bod. Najviac ich stratil na druhej stojke (5), stopercentnú mal jednu položku v kľaku i ľahu.

Zo Sloveniek bola vo vyraďovačke Daniela Demjén Pešková a Diana Beníková. Ani jedna sa nezmestila do najlepšej tridsiatky, no bližšie k finále bola Demjén Pešková. Získala 584 bodov a na finále jej ich chýbalo šesť.