Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Finalistkami ženskej dvojhry sú Azarenková a Serena Williamsová

Serena Williamsová Foto: TASR/AP Photo

Bez ohľadu na výsledok finále si Azarenková udrží post svetovej jednotky rebríčka WTA.

New York 8. septembra (TASR) - Víťazka ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open vzíde zo súboja medzi bieloruskou tenistkou Victoriou Azarenkovou a Američankou Serenou Williamsovou. Rozhodli o tom piatkové semifinálové duely, v ktorých si Azarenková poradila s Ruskou Mariou Šarapovovou 3:6, 6:2, 6:4 a Williamsová sfúkla z kurtu Talianku Saru Erraniovú v dvoch setoch 6:1, 6:2.

Najvyššie nasadená svetová jednotka Azarenková má šancu na zisk svojho druhého grandslamového titulu, s finálovou súperkou však má výrazne negatívnu bilanciu. Mladšia zo sestier Williamsových prehrala z doterajších desiatich vzájomných súbojov len jediný, aj to ešte v roku 2009. Turnajová štvorka sa bude snažiť o zisk v poradí štvrtého grandslamu z New Yorku, Serena sa tu naposledy tešila z prvenstva pred štyrmi rokmi.

Bez ohľadu na výsledok finále si Azarenková udrží post svetovej jednotky rebríčka WTA. Bieloruska si zahrá už o siedme finále v tomto roku, v prípade víťazstva by získala piatu tohtosezónnu trofej.

Ženy - dvojhra - semifinále:

Victoria Azarenková (1-Biel.) - Maria Šarapovová (3-Rus.) 3:6, 6:2, 6:4
Serena Williamsová (4-USA) - Sara Erraniová (10-Tal.) 6:1, 6:2