Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Finálový turnaj EWBL sa uskutoční v marci v Piešťanoch

Na snímke hráčka tímu Piešťanské Čajky Terézia Páleníková počas zápasu 16. kola ženskej basketbalovej extraligy Piešťanské Čajky – Dubček Bratislava. V Piešťanoch, 1. februára 2020. Foto: TASR – Martin Palkovič

Po úprave záveru sezóny a pri prieskume záujmu zvyšných klubov dohrať súťažný ročník sa rozhodlo, že sezóna EWBL vyvrcholí v Piešťanoch.

Bratislava 7. marca (TASR) - Tohtoročná sezóna Európskej basketbalovej ligy žien (EWBL) vyvrcholí finálovým turnajom Final Four od 19. do 20. marca v Piešťanoch. V Diplomat aréne sa tak po premiérovom ročníku Federálneho pohára uskutoční ďalšie významné basketbalové podujatie.

Predstavia sa na ňom české tímy Žabiny Brno, SBŠ Ostrava, litovský Kibirkstis Vilnius a domáce Piešťanské Čajky. Účastníci Final Four boli potvrdení a nasadení podľa výsledkov v skupinovej fáze sezóny k 20. februáru 2022. Ruská invázia na Ukrajine a aktuálne prebiehajúci vojnový konflikt v krajine sa však dotkli aj záveru sezóny. EWBL vylúčila ruské a bieloruské kluby zo súťaže od 1. marca 2022. "EWBL ďakuje Cmoki Minsk, Horizont Minsk, Olimpia Grodno, Peresvet SFEDU, Nika Syktyvkar a BC Samara za ich nasadenie a prínos do hry. Nikomu z ruských a bieloruských športovcov nič nevyčítame. Podporujeme každého hráča, najmä Rusov a Bielorusov, ktorí odvážne vyjadrili svoj postoj proti vojne – ako Jekaterina Gamová a Jelena Leučanková," uvádza sa v stanovisku vedenia súťaže, ktoré zverejnili na oficiálnom webe EWBL.

Po úprave záveru sezóny a pri prieskume záujmu zvyšných klubov dohrať súťažný ročník sa rozhodlo, že sezóna EWBL vyvrcholí v Piešťanoch.

Rozpis zápasov finálového turnaja EWBL Final Four 2022 v Piešťanoch:



19.3.2022 (sobota) – semifinále
16.00 Žabiny Brno – SBŠ Ostrava
18.30 Piešťanské Čajky – Kibirkštis Vilnius
20.3.2022 (nedeľa) – zápasy o umiestnenie
13.30 o 3. miesto
16.00 finále