Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Fíni odštartovali obhajobu víťazstvom nad Bieloruskom

Fínsky hráč Anssi Salmela a Bielorus Alexander Kulakov (11) bojujú o puk v zápase A skupiny Bielorusko - Fínsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách, 4. mája 2012. Foto: TASR/AP Photo

Domáci dominovali pred vypredanou Hartwall Areenou od začiatku zápasu, no dlho nedokázali prekonal výborného brankára Kovaľa.

Helsinki 4. mája (TASR) - Fínski hokejisti odštartovali cestu za obhajobou zlata na domácom svetovom šampionáte tesným víťazstvom nad Bieloruskom 1:0. "Suomi" nastúpia v nedeľu (16.15 miestneho, 15.15 SELČ) na druhý duel v A-skupine proti Slovákom, Bielorusi sa vo večernom zápase stretnú so Švajčiarskom.

Domáci dominovali pred vypredanou Hartwall Areenou od začiatku zápasu, no dlho nedokázali prekonal výborného brankára Kovaľa. V úvodnej tretine prestrieľali súpera vysoko 13:2, no ujala sa až Niskalova strela z poslednej minúty po peknej kombinácii s Koivum a Granlundom.

V druhom dejstve sa z ulity vystrčili aj Bielorusi, výraznejší tlak si však pokazili zbytočnými vylúčeniami a až trikrát sa museli brániť v oslabení. Fíni ponúknuté šance nevyužili, čo ich mohlo ešte poriadne mrzieť. V tretej časti sa pri dvoch presilovkách Bielorusov triasli o výsledok, ale podržal ich brankár Lehtonen.


A-skupina:


Bielorusko - Fínsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól:
20. Niskala (Koivu, Granlund). Rozhodcovia: Johansson, Larking (obaja Švéd.) - Wilmot (Kan.), Schulz (Nem.). Vylúčení: 4:7 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Bielorusko: Kovaľ - Denisov, Korobov, Goroško, Kosťučonok, Stasenko, Černaok, Graborenko - Stepanov, Grabovskij, Ugarov - Koľcov, Kovyršin, Kaľužnyj - Drozd, Stas, Meleško - Kolosov, Kulakov, Kitarov

Fínsko: Lehtonen - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Filppula, Koivu, Jokinen - Granlund, Immonen, Pesonen - Joensuu, Kapanen, Komarov - Pihlström, Pyörälä, Kontiola