Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Fiorentina dostala podmienečný trest uzatvorenia štadióna

Moise Kean z Juventusu (vľavo) a Luca Ranieri z Fiorentiny bojujú o loptu počas futbalového zápasu Serie A medzi Fiorentinou a Juventusom na štadióne Artemio Franchi vo Florencii, Taliansko, v nedeľu 5. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Diváci domáceho tímu sa prezentovali urážlivými pokrikmi na hráčov Westona McKennieho, Moisea Keana a Dušana Vlahoviča. Američan McKennie a Talian Kean sú obaja čiernej pleti.

Miláno 7. novembra (TASR) - Taliansky futbalový klub ACF Fiorentina dostal podmienečný trest uzatvorenia štadióna za rasistické a diskriminačné pokriky svojich fanúšikov počas 11. kola Serie A proti Juventusu Turín (0:1).

Diváci domáceho tímu sa prezentovali urážlivými pokrikmi na hráčov Westona McKennieho, Moisea Keana a Dušana Vlahoviča. Američan McKennie a Talian Kean sú obaja čiernej pleti. Srb Vlahovič pôsobil v minulosti vo Fiorentine.

Vedenie Serie A informovalo, že ak príde k ďalšiemu podobnému incidentu v priebehu nasledujúceho roka, klub bude musieť uzatvoriť časť štadióna. Navyše dostane aj ďalší trest. Informovala o tom agentúra AP.