Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovenský dvojkajak získal senzačne zlato na 500 m

Na ilustračnej snímke slovenskí reprezentanti zľava Martin Jankovec, Juraj Tarr, Peter Gelle a Erik Vlček. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský dvojkajak v zložení Martin Jankovec, Gábor Jakubík získal na ME v Moskve senzačne zlato na 500 m.

Moskva 26. júna (TASR) - Slovenský dvojkajak v zložení Martin Jankovec, Gábor Jakubík získal na ME v Moskve senzačne zlato na 500 m. Vo finále triumfoval s náskokom 0,272 s pred Španielmi Gabrielom Campom a Rubenom Millanom. Jankovec s Jakubíkom nasadili od štartu vysoké tempo, odskočili svojim súperom a náskok si udržali až do cieľa.

Pre oboch je to prvé seniorské zlato z ME. Celkovo to je už tretia slovenská medaila v ruskej metropole. Štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka vybojoval v nedeľu zlato na olympijskom kilometri, na päťstovke skončil v sobotu strieborný.

Jankovec s Jakubíkom príjemne šokovali aj športového riaditeľa Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Filipa Petrlu. "V kútiku duše som veril, že by chalani mohli získať medailu. So zlatom som však v žiadnom prípade nepočítal. Martin s Gáborom predviedli super jazdu, od začiatku sa usadili na čele a prvenstvo si udržali. Je to pre nich náplasť za to, že sa im nepodarilo prebojovať na olympiádu," povedal pre TASR Petrla.




K2 na 500 m:

1. Martin JANKOVEC, Gábor JAKUBÍK (SR) 1:29,712, 2. Gabriel Campo, Ruben Millen (Šp.) 1:29,984, 3. Vitalij Bialko, Roman Petrušenko (Biel.) 1:30,816