Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenský štvorkajak získal striebro na 500 m v Moskve

Na snímke slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike spredu Danis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka sa tešia z víťazstva po finálovej jazde v kategórii K4 na 1000 m muži na MS v talianskom Miláne 23.augusta 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Vo finále finišoval na druhom mieste za loďou Maďarska.

Moskva 25. júna (TASR) - Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka získal na ME v Moskve striebro na 500 m. Úradujúci majstri sveta na kilometri finišovali vo finále na druhom mieste so stratou 0,800 s za loďou Maďarska v zostave Bénce Nadás, Sándor Totka, Péter Molnár, Tamás Somorácz.

Bronz putuje do Španielska. Pre Myšáka s Linkom je to prvá medaila zo seniorských ME. Vlčekovi s Tarrom moskovský kanál sedí. V roku 2014 na MS zaknihovali v Krylatskom zlatý double, keď nenašli premožiteľov v K2 na 1000 m ani na päťstovke. V nedeľu predpoludním sa slovenská káštvorka v ruskej metropole predstaví na kilometrovej trati.

Vlčeka potešilo, že rozšíril svoju bohatú medailovú zbierku. Trochu ho však mrzelo, že z toho nebol najcennejší kov. "My radi vyhrávame, ale musíme uznať, že maďarská posádka je výborne zložená. Momentálne im to ide na päťstovke lepšie ako nám. My sme sa na túto disciplínu vôbec nejako špeciálne nepripravovali, absolvovali sme iba jeden tréning. S našou finálovou jazdou som však veľmi spokojný. Od štartu sme nasadili veľmi dobré tempo, držali sme sa vpredu a chvíľami sme boli aj na prvom mieste. V závere sme sa však rozladili a vypadli sme z tempa, čo súperi využili. Pozitívom je, že stred trate máme rýchly a vieme ísť slušne. Dnes to stačilo na druhé miesto," povedal pre TASR najúspešnejší slovenský kajakár.

Linka privítal, že päťstovka sa po rokoch vrátila do programu ME. "Brali sme to ako doplnkovú disciplínu, našu prioritou je kilák, na ktorý kladieme najväčší dôraz. Škoda, že na štarte sme trochu zadreli do bloku. Trochu nás to spomalilo, no stred sme mali veľmi dobrý. Ku koncu nám už došli sily a nevedeli sme zrýchliť. Striebro však považujem za úspech."





výsledky:

K4 na 500 m:
1. Bénce Nadás, Sándor Totka, Péter Molnár, Tamás Somorácz (Maď.) 1:19,760,
2. Denis MYŠÁK, Eřik VLČEK, Juraj TARR, Tibor LINKA (SR) 1:20,560
3. Francico Cubelos, Roi Dodriguez, Albertr Marti, Diego Cosgaya (Šp.) 1:21,228