Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Cieľom florbalistiek SR na bratislavských MS je konečné 5. miesto

Slovenské florbalové reprezentantky, archívna snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Šestnásť účastníkov odohrá prvé tri stretnutia v štyroch štvorčlenných skupinách. Hrať sa bude na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v HANT aréne.

Bratislava 29. novembra (TASR) – V Bratislave sa od piatka 1. decembra do soboty 9. decembra uskutočnia 11. majstrovstvá sveta žien vo florbale. Slovensko ako 9. tím renkingu Medzinárodnej florbalovej federácie vyžrebovali do C-skupiny.

"Náš cieľ je hrať dobrý florbal a obsadiť piate miesto. Snom je postup do semifinále. Čokoľvek horšie než piate miesto bude neúspech," povedal v stredu na tlačovej konferencii český tréner Sloveniek Michal Jedlička, ktorý rešpektuje, že silnú elitnú svetovú štvorku tvoria tímy Švédska, Fínska, Švajčiarka a Češka. "Chceli by sme sa pokúsiť o malý zázrak, no zostávame nohami na zemi. Piate miesto bude úspech, všetko ostatné, myslím tým účasť v semifinále, bude navyše," dodala kapitánka Lucia Košturiaková.

Šestnásť účastníkov odohrá prvé tri stretnutia v štyroch štvorčlenných skupinách. Hrať sa bude na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v HANT aréne. Slovensko bude mať za súperov na palubovke zimného štadióna postupne ženy Singapuru (piatok 1. decembra, 18.00 h), Estónska (sobota 2. decembra, 17.30 h) a Austrálie (nedeľa 3. decembra, 13.30 h).

"Na videu máme zápas Singapuru. O Austrálii mám určité informácie od chlapcov, ktorí hrali za Bohemians. Estónsko bude asi najťažší súper v skupine, no nemali by sme mať z neho strach. V skupine ešte nebudeme odkrývať všetky naše tromfy, na sústredení sme pracovali na presilovkách a oslabeniach, štandardné situácie uplatníme v play off," dodal Jedlička.

Priamo do štvrťfinále postúpia prvé dve družstvá výkonnostne vyššej A a B-skupiny, zostávajúce dve z A a B-skupiny odohrajú stretnutia play off o štvrťfinále proti najlepším dvom z C a D-skupiny.

Zloženie ďalších skupín MS:

A-skupina: Fínsko, Nórsko, Česko, Lotyšsko
B-skupina: Nemecko, Švédsko, Švajčiarsko, Poľsko
D-skupina: Japonsko, USA, Dánsko, Thajsko

Nominácia SR na MS v Bratislave (1. – 9. decembra):

brankárky: Kristína Hlavatá (FBK MKŠS Kysucké Nové Mesto), Karolína Krištofová (Florbal Židenice/ČR)
hráčky: Viktória Grossová, Paulína Hudáková, Kristína Hudáková (všetky FBC Ostrava/ČR), Alžbeta Ďuríková, Michaela Šponiarová, Katarína Klapitová, Denisa Ferenčíková, Šárka Boľová (všetky 1. SC Vítkovice/ČR), Barbora Kocúrová (FBK Kométa Spišská Nová Ves), Klaudia Robová, Lenka Cupráková (obe FBC Predator Sabinov), Andrea Šidlová, Jana Trošková (obe ŠK 98 Pruské), Monika Pintérová (ŠK Slávia SPU DFA Nitra), Daniela Kvasková (FBC Mikuláš Prešov), Lucia Košturiaková, Viktória Bobotová (obe Tigers Jižní Město/ČR), Mária Patrícia Dzurinová (Eastern Wings Michalovce)

hlavný tréner: Michal Jedlička (ČR), asistenti hlavného trénera: Markéta Šteglová, Karolína Šatalíková, Jozef Grega

Program prvého dňa MS:

ZŠ O. Nepelu, 9.30: Dánsko – Thajsko, 15.00: Nemecko – Švédsko, 18.00: Slovensko – Singapur
HANT aréna, 11.30: Japonsko – USA, 15.15: Česko – Lotyšsko, 19.30: Estónsko – Austrália