Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slováci po dráme zdolali Poľsko, rozhodol dvojgólový Kubovič

Na archívnej snímke vľavo Jan Komínek (Slovensko) a Konstantin Kurjatnikov (Rusko) v zápase kvalifikácie na MS 2016 vo florbale mužov Slovensko - Rusko 7. februára 2016 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zverenci trénera Petra Koutného sa v nedeľňajšom zápase poriadne natrápili, keď premárnili trojgólový náskok, o víťazstve rozhodli až v závere vďaka dvom gólom Martina Kuboviča.


Riga 4. decembra (TASR) - Slovenskí florbalisti úspešne vstúpili do svetového šampionátu v Rige, keď v úvodnom dueli v C-skupine zdolali Poľsko 6:4. Zverenci trénera Petra Koutného sa v nedeľňajšom zápase poriadne natrápili, keď premárnili trojgólový náskok, o víťazstve rozhodli až v závere vďaka dvom gólom Martina Kuboviča.

Slováci tak v piatom vzájomnom stretnutí s Poliakmi vybojovali štvrtú výhru. V ďalšom stretnutí na MS sa stretnú v pondelok o 12.00 SEČ s Austráliou, účinkovanie v základnej skupine zakončia utorkovým súbojom s Dánskom (10.15). Do play off postúpia z "céčka" dva najlepšie tímy.

Slovenskí reprezentanti, ktorí v Aréne Riga nastúpili s čiernymi páskami na pamiatku zosnulého reprezentanta Damiána Jurčíka, mali od úvodu herne navrch. Prvý gól SR na MS strelil v 14. minúte obranca Kročko, ktorý sa presadil strelou z takmer polovice ihriska. Náskok zvýšili Grlický a po excelentne premenenom trestnom strieľaní skúsený Matejka. Potom však Slováci poľavili v koncentrácii, výsledkom čoho boli tri góly v Turekovej bránke, druhý pritom padol po vydarenom signále zo štandardnej situácie. Na hokejky hráčov v bielo-modrých dresoch sa vkradla nervozita. Slováci však nezložili zbrane, za stavu 3:3 zobral na seba zodpovednosť Kubovič, ktorý v 48. min. strelou spoza obrancu opätovne poslal svoj tím do vedenia. Ten istý hráč v 59. min. skóroval do prázdnej bránky. Zníženie zo strany Poliakov už prišlo neskoro, triumf 6:4 spečatil pri neúspešnej power play súpera kapitán Řezanina.

MS v Rige - C-skupina

Poľsko - SLOVENSKO 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)

Góly:
36. Antoniak (Sienko), 37. Kozubal (Korpan), 44. Antoniak (Hamrol), 60. Chlebda (Antoniak) - 14. Kročko (Gál), 17. Grlický, 25. Matejka (tr. strieľanie), 48. Kubovič, 59. Kubovič, 60. Řezanina (Dudovič). Rozhodovali: Kumerdanks, Kristapsons (obaja Lot.), vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 1007 divákov.

Zostava SR:
Turek – Komačka, Szabo, Síkorjak, Kročko, Šefčík, Koščo, Bulko – Kubovič, Matejka, Heleš – Dudovič, Řezanina, Gál – Ujhelyi, Grlický, Čonka-Skyba – Joščák, Nehila

Hlas po zápase:

Petr Koutný, tréner SR (zdroj: RTVS):
"Bol to strašne ťažký zápas. Tréner Poliakov Ján Holovka pripravil svoj tím veľmi dobre. Naši chlapci boli v prvej tretine lepší, aj druhú začali dobre, no potom prišla jedna malá chyba a prejavila sa ich psychika. Napokon sa chalani dali dokopy a vybojovali veľmi dôležité víťazstvo. Hráči striedali slabšie okamihy so silnejšími, ale v pravom momente sa vzchopili. Bol to vyrovnaný zápas so šťastnejším koncom pre nás."

ďalší výsledok

A-skupina:

Nemecko - Estónsko 6:6


Fínsko - Švajčiarsko 6:4

B-skupina

Lotyšsko - Česko 3:9

D-skupina

USA - Kanada 8:1

Thajsko - Singapur 8:2



.
Ďalší program SR v C-skupine MS v Rige:

pondelok 5. decembra: Austrália - SLOVENSKO (12.00)

utorok 6. decembra: SLOVENSKO - Dánsko (10.15)

/všetky zápasy v Aréne Riga, časy sú v SEČ/