Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Florbalisti Nižnej, Tsunami aj ATU Košice sú v semifinále play off

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

O poslednom semifinalistovi rozhodne piaty duel štvrťfinálovej série medzi FK Florko Košice a FK AS Trenčín, v ktorej je po štyroch stretnutiach stav nerozhodný 2:2.

Bratislava 25. marca (TASR) - Florbalová extraliga mužov pozná prvých troch účastníkov semifinále play off. Medzi najlepšie kvarteto už postúpili víťaz základnej časti TJ A - FbO Nižná, úradujúci majster Tsunami Záhorská Bystrica i FaBK ATU Košice. O poslednom semifinalistovi rozhodne piaty duel štvrťfinálovej série medzi FK Florko Košice a FK AS Trenčín, v ktorej je po štyroch stretnutiach stav nerozhodný 2:2.

Tsunami postúpilo v najkratšom možnom čase, nováčika Fat Pipe Snipers Bratislava vyradilo v troch zápasoch. Sériu zakončilo víťazstvom 9:5. "Čaká nás semifinále a sme zvedaví, akého súpera dostaneme. Ak však chceme pomýšľať na prvé miesto a získať triple, musíme zdolať každého súpera," zdôraznil pre szfb.sk tréner obhajcu Ján Purc.

Pozíciu favorita zvládla aj Nižná. V treťom štvrťfinálovom súboji ju síce ŠK Lido Prírodovedec dokázal zdolať 6:5, ale celkovo klub z Oravy sériu ovládol pomerom 3:1. Ukončil ju víťazstvom 5:4. "Zápas bol ukážkou ako má vyzerať kvalitný duel extraligy play off. Obe družstvá nechali v hre srdce, čo sa prejavilo na predvedenej hre. Z postupu do semifinále sa veľmi tešíme," uviedol kapitán Nižnej Tomáš Reguly.

Najvyrovnanejšia je séria medzi FK Florko Košice a FK AS Trenčín, ktorý si suverénnou výhrou 9:2 vynútil rozhodujúci piaty zápas. Ten je na programe v Košiciach v stredu 27. marca.

Extraliga mužov - štvrťfinále play off /na tri víťazstvá/:

TJ A - FbO Nižná - ŠK Lido Prírodovedec 3:1 na zápasy /7:3, 6:5, 5:6, 5:4/
Tsunami Záhorská Bystrica - Fat Pipe Snipers Bratislava 3:0 na zápasy /3:2, 12:2, 9:5/
FK Florko Košice - Florbalový klub AS Trenčín 2:2 na zápasy /4:2, 3:11, 3:2, 2:9/
FaBK ATU Košice - 1. FBC Florbal Trenčín 3:1 na zápasy /6:2, 10:6, 5:7, 9:3/