Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Partizánske v semifinále proti Kysučankám, Ďuríček: Ťažký súper

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Hráčky Partizánskeho postúpili medzi štyri najlepšie tímy v najkratšom možnom čase, keď zdolali súperky z Pruského 3:0 na zápasy.

Bratislava 11. marca (TASR) - Florbalistky Harvardu Partizánske a Kométy Spišská Nová Ves skompletizovali kvarteto semifinalistiek play off ženskej extraligy. Partizánske sa v boji o postup do finále stretne s Kysuckým Novým Mestom, Spišiačky čaká séria s Nemšovou.

Hráčky Partizánskeho postúpili medzi štyri najlepšie tímy v najkratšom možnom čase, keď zdolali súperky z Pruského 3:0 na zápasy. "S tým, čo predviedli dievčatá vo štvrťfinálovej sérii, som nadmieru spokojný. Boli to ťažké zápasy, kde súper hral tvrdo, ale my sme sa s tým celkom slušne vyrovnali. Na začiatku sme si povedali, že chceme sériu ukončiť v troch zápasoch, takže plán vyšiel na jednotku. My sme absolvovali pred play off sústredenie, ktoré nám veľmi pomohlo, ako po hernej stránke, tak hlavne na to, že kolektív sa viac stmelil. To, čo dievčatá predvádzajú v šatni pred alebo po zápasoch svedčí o tom, že tu momentálne vládne veľká pohoda a bavíme sa všetci florbalom," uviedol tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

Harvard sa stretne s Kysučankami, s ktorými má negatívnu bilanciu vo vzájomných dueloch. Družstvo z Hornej Nitry dokázalo zvíťaziť nad svojím semifinálovým súperom v základnej časti iba raz. "Vieme, že nás čaká ťažký súper, ktorý nám v predošlom zápase naložil, ale my vieme, kde sme robili chyby, všetko sme si prebrali a nerobíme si z tohto súpera vôbec ťažkú hlavu. Vieme, kde je ich sila, kde majú slabiny, tak sa na to musíme len dobre pripraviť a ukázať to potom na ihrisku," dodal v tlačovej správe Ďuríček pred začiatkom semifinále, ktoré sa začína už v sobotu 16. marca.



zloženie semifinálových dvojíc extraligy žien:

NTS FK-ZŠ Nemšová - ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto - FBK Harvard Partizánske