Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Florbalistky SR čaká turnaj v Nitre, Jedlička: Výborná príprava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Organizátori rozdelili družstvá do dvoch skupín, zverenkyne trénera Michala Jedličku sa v A-skupine stretnú s Lotyšskom a Poľskom, B-skupinu tvoria Nemecko, Nórsko a Dánsko.

Nitra 2. novembra (TASR) - Slovenské florbalové reprezentantky sa od piatka do nedele predstavia na Turnaji šiestich krajín v Nitre, ktorý bude pre ne vhodnou prípravou na blížiace sa majstrovstvá sveta v Bratislave (1.-9. decembra). Organizátori rozdelili družstvá do dvoch skupín, zverenkyne trénera Michala Jedličku sa v A-skupine stretnú s Lotyšskom a Poľskom, B-skupinu tvoria Nemecko, Nórsko a Dánsko.

Do semifinále postúpia z každej skupiny dva najlepšie tímy, družstvá na tretích priečkach zabojujú o konečné 5. miesto. Podujatie konajúce sa v Mestskej športovej hale na Klokočine vyvrcholí nedeľným finálovým súbojom (13.00 h). "Pre nás je to výborná príprava na decembrový šampionát. Budeme hrať s družstvami, s ktorými chceme bojovať o čo najlepšie umiestnenie na majstrovstvách sveta. S Nemkami sme sa stretli prednedávnom v Mladej Boleslavi a teraz si vyskúšame ďalšiu konfrontáciu aj s inými krajinami," povedal kouč SR Jedlička pre web Slovenského zväzu florbalu.

Zmluvu o vzniku nového medzinárodného turnaja podpísalo vlani na MS mužov v Rige šesť krajín – Dánsko, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Poľsko a Slovensko. V Nitre sa uskutoční prvý ročník podujatia. Turnaj každý rok zorganizuje jedna zo zúčastnených krajín, uskutoční sa vždy v novembri, striedavo v kategórii mužov a kategórii žien.

Program Turnaja šiestich krajín v Nitre:

piatok 3. novembra
09.30 Poľsko - SR /A/
13.00 Nemecko - Dánsko /B/
15.00 Lotyšsko - Poľsko /A/
17.15 Nórsko - Dánsko /B/

sobota 4. novembra
09.00 SR - Lotyšsko /A/
11.00 Nemecko - Nórsko /B/
17.30 semifinále /1A-2B/
20.00 semifinále /1B-2A/

nedeľa 5. novembra
08.00 o 5. miesto /3A-3B/
10.30 o 3. miesto
13.00 finále