Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Florbalistky SR v príprave proti ČR, Jedlička: Dobrá konfrontácia

Ilustračná snímka. Foto: www.szfb.sk

Obe prípravné stretnutia sa uskutočnia v bratislavskej športovej hale Elán, v sobotu je naplánovaný začiatok na 18.00 hod., v nedeľu o 11.30.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Slovenské florbalistky v rámci prípravy na decembrové MS odohrajú cez víkend 22.-23. apríla dve medzištátne zápasy s českými reprezentantkami. Obe prípravné stretnutia sa uskutočnia v bratislavskej športovej hale Elán, v sobotu je naplánovaný začiatok na 18.00 hod., v nedeľu o 11.30.

Tréner slovenskej ženskej reprezentácie Michal Jedlička víta takúto konfrontáciu. "Konečne sa nám naskytla príležitosť zahrať si prípravné zápasy proti ženskému tímu. Doteraz sme sa konfrontovali s juniormi. Aj napriek tomu, že český tím nepricestuje v najsilnejšom zložení, bude to pre nás dobrá konfrontácia, kde si overíme súčasný stav pripravenosti nášho družstva. Väčšina našich reprezentantiek sa systematicky pripravuje a pravidelne sa zúčastňujú na všetkých reprezentačných akciách, čo nám umožňuje získať reálny obraz našej pripravenosti," uviedol Jedlička v tlačovej správe Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Slovenky sa na tohtoročných majstrovstvách sveta v Bratislave (1.-9. decembra) stretnú v základnej C-skupine so Singapurom, Estónskom a Austráliou. Ich cieľom je víťazstvo v skupine, prípadný triumf v 1. kole play off by im zabezpečil účasť vo štvrťfinále, kde by narazili na súpera z výkonnostne silnejšej skupiny.