Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Fortuna liga: V 23. kole Dunajská Streda zvíťazila nad Senicou 3:1

Na archívnej snímke Pape Macou Sarr (DAC) Foto: TASR/Michal Svítok

Domáci po desiatej výhre v sezóne poskočili v tabuľke na štvrté miesto, Senica je priebežne ôsma.

Dunajská Streda 11. marca (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v piatkovom zápase 23. kola Fortuna ligy 2015/16 nad FK Senica 3:1. Domáci po desiatej výhre v sezóne poskočili v tabuľke na štvrté miesto, Senica je priebežne ôsma.


FL 2015/16 - 23. kolo:

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica 3:1 (2:1)

Góly: 26. Sarr, 37. Horváth, 52. Stephens - 36. Leško. ŽK: 70. Davis, 76. Stephens - 45. Leško, 70. Šmehyl, 73. Krč, 76. Hladík, ČK: Krč.
Rozhodovali: Marhefka - Weiss, Kováč, 2166 divákov


Zostavy a striedania:

FC DAC: Tujvel - Brašeň, Michalík, Ljubičič, Davis - Štepanovský (72. Polievka), Huk (57. Ľupták) , Horváth, Pačinda - Sarr (90. Mészáros) - Stephens

FK Senica: Šulla - Mehremič, Pavlík, Hladík, Šmehyl - Morong, Hušek, Kontár, Klec (57. Krč) - Hromada, Leško



V priebehu dvoch týždňov hrala Dunajská Streda už štvrtý domáci zápas. V prvých minútach sa mužstvá oťukávali, loptu mal viac na kopačkách DAC. Prvá vážnejšia šanca prišla v 14. minúte, keď z ľavej strany sa predral do pokutového územia Morong, ale Tujvel výborným vybehnutím šancu zneškodnil. V 20. minúte prišla šanca domácich, Sarr prihral na ľavú stranu Pačindovi, ktorého center pred bránou už nikto nedočiahol. V 26. minúte sa DAC dostal do vedenia, po rohovom kope sa k lopte dostal Sarr a skóroval - 1:0. O desať minút už bolo vyrovnané, Kontár vysunul Leška, ktorý popri Tujvelovi skóroval. Senický útočník s tým tvoril strelecký účet v drese Senice. Nerozvodný stav dlho netrval, o minútu už opäť viedla Dunajská Streda. Po chybe hosťujúcej obrany sa lopta dostala k Horváthovi, ktorý pred brankárom Šullom neváhal a chladnokrvne zakončil - 2:1. Prvý polčas bol bohatý na góly, lepšie to vyšlo pre domáce mužstvo.

Už z prvého útoku na začiatku druhého polčasu mohla ťažiť Dunajská Streda, ale so strelou Štepanovského sa brankár Šulla poradil. V 52. minúte domáci zvýšili náskok, po strele Sarra sa odrazená lopta dostala k Stephensovi, ktorý zakončil - 3:1. Po treťom góle sa hralo hlavne medzi dvomi šestnástkami, bez vážnejších šancí. V 74. Minúte na ľavej strane unikal Pačinda, nebezpečnú prihrávku však obrana Senice odvrátila. V 78. Minúte dostal dobrú prihrávku Mehremič, ale z ľavej strany netrafil bránu. V 80. Minúte fauloval Krč domáceho Stephensa, a keďže hráč Senice mal už jednu žltú kartu, videl červenú. Obrovská šanca sa tvorila pred Senicou v 85. Minúte, najprv Hromada trafil v pokutovom území domácich obrancov, následne o milimetre trafil veľa brány Morong.


Tomislav Marič, tréner DAC: "Bol to ťažký zápas, vedeli sme, že Senica je dobre organizovaná. Mali sme problémy v prvom polčase, ale v druhom sa nám už darilo lepšie. Gratulujem hráčom, že vybojovali tri body, zaslúžene sme vyhrali. Prajem Senici všetko dobré do budúcna."

Dušan Vrťo, tréner Senice: "Zápas nám ukázal, v čom sme zaostávali. Bolo to hlavne v agresivite. V prvom polčase sme veľakrát stratili loptu, súper sa dostal do protiútokov. Mali sme viac šancí ako naposledy proti Myjave. Dunajská Streda hrala dobre a zaslúžene vyhrala."