Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ružomberok vyhral nad Spartakom Trnava 1:0

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V nedeľňajšom zápase 25. kola Fortuna ligy stačil domácim na víťazstvo jeden gól.

Ružomberok 2. apríla (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok triumfovali v nedeľňajšom zápase 25. kola Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 1:0.

V 11. min. Gál-Andrezly potiahol domáci útok po ľavej strane, Ďubek zacentroval pred bránu a Mareš z ťažkého uhla mieril vedľa. V 32. min. do prudkého krížneho priameho kopu, ktorého exekútorom bol Faško, nastavil hlavu Kružliak a gólman Spartaka Jakubech mal plné ruky práce. V 40. min. Gál-Andrezly povyzvŕtal obranu Spartaka, ale všetko sa to skončilo len akousi polostrelou. O tri minúty na to po prieniku Gála-Andrezlyho si Janso dal takmer vlastenca. V závere prvého dejstva najprv po peknom ružomberskom signáli Jakubech vychytal Faška a o chvíľu na to Godál na bránkovej čiare ratoval Trnavu po brejku Gála-Andrezlyho stredom, keď Jakubech už bol prekonaný.

V prvom polčase pod Čebraťom herne dominoval domáci tím. Hrnčárovci vsadili na kombinačnú hru a ňou sa snažili dať mat trnavskej defenzíve. Viackrát ohrozili „svätyňu“ hostí, naopak Spartak bol vpredu úplne neškodný a aj v strede poľa ťahal za kratší koniec povrazu.

V 54. min. sa Kupec z obrany vybral na „výlet“ loptu potiahol takmer 50 m, aby našiel Daniela, všetko vyriešil Jakubech. V 57. min. Gál-Andrezly ešte v šprinte stihol loptu, ktorá smerovala za bránkovú čiaru, pred bránou našiel Mareša a ten tutovú príležitosť chladnokrvne premenil – 1:0. Hostia po inkasovanom góle trochu pridali, ale k bezprostrednému ohrozeniu Macíka sa nedostávali. V 72. min. Janso nepekne fauloval P. Masla, za čo si vyslúžil druhú žltú a zároveň aj červenú kartu. Hneď na to mal Mareš veľkú šancu na poistenie domáceho vedenia, ale zblízka prestrelil. V 83. min. po faule P. Masla na prenikajúceho Haliloviča, de Souza meter spoza „veľkého vápna“ zahrával priamy kop a našťastie pre Ružu minul bránu. Hneď na to na druhej strane Gál-Andrezly opečiatkoval ľavú trnavskú žrď. V 88. min. po rýchlom protiútoku a prihrávke Gála-Andrezlyho zaváhal vo veľkej šanci Lačný.

Tri body zaslúžene zostali v Liptove, Trnava veľa toho neukázala.


Fortuna liga - 25. kolo:

MFK Ružomberok – Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 57. Mareš. ŽK: P. Maslo, Lačný - Janso, Hladík, Horník, Godál. ČK: 73. Janso. Rozhodoval: Očenáš – 1938 divákov.


zostavy:

Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – M. Nagy – Daniel (78. Lačný), Faško, Ďubek (74. Takáč), Gál-Andrezly – Mareš (88. Gerec).

Trnava: Jakubech – Horník, Hladík, Godál, Janso – M. Tóth (59. Kerlom de Souza), Sloboda – Jirka (66. Schranz), Halilovič, Čonka (74. Kadlec) – Tambe.



Hlasy po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Zdôrazňovali sme, že tento zápas bude o trpezlivosti, o našom pohybe a súbojovosti. Myslím si, že tieto atribúty mužstvo splnilo. Aj preto si chlapci vypracovali dostatok šancí, aby stretnutie zvládli víťazne. Sme radi za tri body, hoci zápas sme mohli uzatvoriť skôr, po brejkových akciách. Najdôležitejšie a najpodstatnejšie bolo víťazstvo."

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Ťažko sa mi hodnotí, zatiaľ sme na jar dali len jeden gól. Do inkasovaného gólu sme pôsobili zakríknuto. Neviem, či sme vôbec mali nejaké priame ohrozenie brány. Paradoxne potom, čo sme inkasovali, začali sme byť odvážnejší, hráči si začali viac dovoľovať. Mali sme náznaky šancí, tiež dobrú pozíciu pri priamom kope, bohužiaľ sme ju nevyužili. Ak však nebudeme hrať celých 90 minút a čakať, kým dostaneme gól, tak nie sme na správnej ceste. Dnes sa to potvrdilo."