Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Francúzska polícia vypočúvala futbalistu Cissého

Djibrila Cissého zatkli, lebo poznal zadržané osoby Foto: TASR/AP

Hráča zadržala v rámci vyšetrovania vydieračskej kauzy spolu s ďalšími osobami.

Paríž 13. októbra (TASR) - Francúzska polícia prepustila po výsluchu futbalového útočníka Djibrila Cissého. Hráča zadržala v rámci vyšetrovania vydieračskej kauzy spolu s ďalšími osobami.

„Cissé bol prepustený bez toho, aby predstúpil pred sudcu,“ informuje agentúra AP. Obvinení mali od francúzskeho futbalového reprezentanta vymáhať peniaze výmenou za to, že nezverejnia sexuálne video so šteklivými zábermi hráča, ktoré bolo nahraté na mobile. Cissého zatkli, lebo poznal ďalšie zadržané osoby, on sám ale nefiguruje v prípade ako vydierač. O celom prípade vedel a je podozrivý z konšpirácie. V prípade dokázania viny mu hrozí mu trest odňatia slobody až vo výške piatich rokov.

Identitu obete úrady oficiálne nezverejnili, no podľa francúzskych médií ide o Mathieua Valbuenu. Tridsaťjedenročný krídelník, respektíve ofenzívny stredopoliar je 50-násobným francúzskym reprezentantom, na klubovej úrovni oblieka dres Olympique Lyon. O tri roky starší Cissé, ktorého futbalovú kariéru poznačili početné zranenia, je momentálne bez angažmánu. Bývalý hráč Liverpoolu odohral v minulosti za národný tím 41 zápasov, v ktorých strelil deväť gólov.