Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

V Bastii napadli hráčov Lyonu priamo na ploche, zápas nedohrali

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Fanúšikovia domáceho tvrdého jadra asi 15 minút pred ukončením rozcvičky vnikli na plochu štadióna Armanda Cesariho a začali strkať do Lyončanov.

Paríž 16. apríla (TASR) - Futbalisti Girondins Bordeaux zvíťazili v nedeľu v stretnutí 33. kola najvyššej francúzskej súťaže na ihrisku FC Nantes 1:0 a v tabuľke Ligue 1 im patrí piata pozícia.

V Bastii sa duel s Lyonom začal s takmer hodinovým oneskorením. Fanúšikovia domáceho tvrdého jadra asi 15 minút pred ukončením rozcvičky vnikli na plochu štadióna Armanda Cesariho a začali strkať do Lyončanov. Hráči oboch tímov rýchlo unikli do šatní a následne bezpečnostné sily zjednali poriadok. Žiadny z hráčov neutrpel zranenia. Výkop sa tak oneskoril o 55 minút.

Po odohratí prvého polčasu (0:0) sa napokon rozhodlo, že súboj nedohrajú.

Tento týždeň je to už druhýkrát, keď zápas Lyonu poznačili výtržnosti. Vo štvrtok sa zasa jeho fanúšikovia dostali do bitiek pred a priamo na štadióne v Lyone s fanúšikmi Besiktasu Istanbul a spôsobili odklad výkopu prvého štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2016/2017. Lyon tak môže čeliť sankciám od UEFA.

Ligue 1 - 33. kolo:

FC Nantes - Girondins Bordeaux 0:1 (0:0)
Gól:
65. Sankhare

SC Bastia - Olympique Lyon - nedohrané






jp