Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bývalý francúzsky futbalový reprezentant Abidal ukončil kariéru

Obranca FC Barcelony Eric Abidal reaguje po zápase španielskej futbalovej La ligy proti Mallorce 6. apríla 2013 v Barcelone. Foto: TASR/AP Photo

Abidal má na konte 67 reprezentačných štartov a v drese "Les Bleus" sa objavil naposledy v novembri 2013 proti Ukrajine. Je členom strieborného výberu Francúzska na MS 2006.

Atény 19. decembra (TASR) - Bývalý francúzsky futbalový reprezentant Eric Abidal v piatok oznámil, že sa rozhodol z osobných dôvodov ukončiť aktívnu kariéru.

Tridsaťpäťročný obranca podstúpil v apríli 2012 transplantáciu pečene, no aj napriek tomu sa opäť vrátil k súťažnému futbalu. Sezónu dohral v FC Barcelona, odkiaľ sa vrátil do tímu, v ktorom odštartoval profesionálnu kariéru AS Monaco. Prebiehajúci ročník pôsobil v Olympiakose Pireus. V minulosti obliekal aj dresy Lille a Lyonu.

"Rozhodol som sa ukončiť kariéru tu v Olympiakose. Sú za tým osobné dôvody. Prišiel môj čas," citovala ho agentúra Reuters.

Abidal má na konte 67 reprezentačných štartov a v drese "Les Bleus" sa objavil naposledy v novembri 2013 proti Ukrajine. Je členom strieborného výberu Francúzska na MS 2006. Najväčšie klubové úspechy dosiahol v Barcelone, s ktorou vyhral dvakrát Ligu majstrov, štyrikrát LA Ligu, dvakrát Kráľovský pohár, dvakrát európsky Superpohár a dvakrát aj MS klubov.




Abidal uviedol, že v budúcnosti by sa mohol vrátiť do trénerských štruktúr katalánskeho klubu alebo Olympiakosu, ale najprv si dá od futbalu pauzu. "Teraz si chcem oddýchnuť a stráviť čas so svojou rodinou. Až potom budem uvažovať nad budúcnosťou," dodal.