Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Po Saganovi zrejme odstúpi z Vuelty aj Froome

Britský cyklista Chris Froome, archívne foto Foto: TASR/AP

Cyklista sa dostal do kolízie s viacerými jazdcami v úvode kráľovskej etapy.

Madrid 3. septembra (TASR) - Britský cyklista Chris Froome utrpel pri páde počas stredajšej 11. etapy na pretekoch Okolo Španielska zranenia kolena a ramena. Z toho dôvodu hrozí, že dvojnásobný víťaz Tour de France sa vo štvrtok nepostaví na štart a zo slávnej Vuelty odstúpi.

Froome sa dostal do kolízie s viacerými jazdcami v úvode kráľovskej etapy, ktorá viedla Pyrenejami. Cyklisti museli absolvovať šesť náročných kopcov, z toho štyri boli stúpania prvej kategórie. Líder tímu Sky padol hneď po štarte a iba s námahou sa prebojovával dopredu. Napokon prišiel do cieľa s viac ako osemminútovým odstupom na víťazného Mikela Landu. Na nového lídra priebežného poradia Fabia Arua stráca v priebežnej klasifikácii viac ako sedem minút.

"Mám poranené koleno a rameno. Viac vyšetrení absolvujem vo štvrtok, ale moje pokračovanie na Vuelte je ohrozené. Nemôžem stáť na nohách, bez barlí sa nepohnem," napísal Froome na sociálnej sieti Twitter.

Britovi sa tak zrejme nepodarí dosiahnuť unikátne double, keď k tohtoročnému triumfu na Tour de France chcel pridať aj celkové víťazstvo na Vuelte. V histórii to dokázali len dvaja cyklisti - Francúzi Jacques Anquetil (1963) a Bernard Hinault (1978).