Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Frühaufa potešili lídri aj nováčikovia: Boli sme hladní po góloch

Na snímke asistent trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Frühauf počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie pred odchodom na turnaj o Nemecký pohár 6. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Výborným výkonom sa blysla prvá formácia v zložení Cingel-Takáč-Faško Rudáš, všetci jej útočníci sa gólovo presadili.

Landshut 9. novembra (TASR) - Slovenským hokejistom sa vydaril vstup do turnaja o Nemecký pohár. Nad Rakúskom zvíťazili vo štvrtok v Landshute 7:1 a zopakovali tak najvyšší triumf pod vedením Craiga Ramsayho. Kanadský kormidelník priviedol Slovákov k výhre s týmto výsledkom aj na MS v Helsinkách proti Dánsku a na Nemeckom pohári pred dvoma rokmi proti Švajčiarsku.


Nad súperom z Rakúska mali jeho zverenci prevahu počas celého zápasu, už v prvej tretine mu nasádzali štyri góly. "Bolo dôležité, že sme po góle na 4:1 reagovali gólom Cingela. Nebolo to jednoduché, ale chalani boli už od rána nastavení a do bodky plnili, čo sme chceli. Sme za to radi. Boli sme aktívni aj v presilovke a aj pri rovnovážnom stave. Boli sme hladní po góloch, tlačili sme sa do brány a veľakrát nám to vyšlo," povedal asistent tréner Peter Frühauf.

Výborným výkonom sa blysla prvá formácia v zložení Cingel-Takáč-Faško Rudáš, všetci jej útočníci sa gólovo presadili. Ďalšie góly pridali Baláž a Okuliar, obaja skórovali dvakrát. "Odovzdali to, čo sme vyžadovali. Boli silní v útočnom pásme, boli lídri na ľade a mužstvo naladili prvým striedaním. Vieme, kde sú ich kvality a sme radi, že sa pridávajú aj chalani z druhých pätiek," dodal Frühauf.

Na snímke hokejista Oliver Okuliar (Slovensko) sa teší z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 9. novembra 2023 v nemeckom Landshute.
Foto: FOTO TASR/SZĽH - Andrej Galica


Trénerov potešili aj nováčikovia. Na turnaj priviezli štyroch, v prvom zápase dostali šancu obranca Korenčík a útočníci Kukuča a Kusko. Ďalší nováčik Kašlík sedel na tribúne. "Veľmi dobre sa s tým vyrovnali. Korenčík mal prvé striedanie nestabilné, bolo cítiť, že je to jeho prvý štart, ale od toho momentu hral výborne a snažil sa potom už aj podporiť ofenzívu. Kukuča potrebuje dať gól, my to vieme, ale hral výborne, zvládal súboje. To, čo sme mu hovorili, že mu chýba, v tom bol stopercentný. Dnes bolo veľmi dobrých 22 individuálnych výkonov."

Pochvala smerovala aj za udržanie si koncentrácie. Slováci dali v prvej tretine dva góly v rozmedzí 20 sekúnd a v druhej v rozmedzí 17. "My vieme, čo nás trápilo na MS. Góly nám nepadali napriek snahe. Ale opäť spomeniem gól na 5:1, ten bol kľúčový, lebo súper sa dostával do tlaku. Tam sme sa dostali späť na koňa," uzavrel Ramsayho asistent.