Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Frustrovaný obranca White nazval komisára NHL Bettmana idiotom

Gary Bettman Foto: TASR/AP

Hráča Detroitu nahneval návrh Bettmana na dvojtýždňové prerušenie rokovaní o novej kolektívnej zmluve.

Detroit 17. novembra (TASR) - Hokejový obranca Detroitu Red Wings Ian White je sklamaný z ďalšieho odkladu rokovaní medzi vedením NHL a Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) a komisára NHL Garyho Bettmana nazval idiotom.

Whitea nahneval návrh Bettmana na dvojtýždňové prerušenie rokovaní o novej kolektívnej zmluve. "Osobne si myslím, že je to idiot," cituje Detroit News hokejistu Red Wings. "Odvtedy ako prišiel, nič nerobí, iba škodí hokeju. Sťahovania počas jeho éry, tímy, ktoré majú problémy, sú v mestách, kde nie je vhodný hokejový trh."

Whiteovi sa nepáči ani moc, ktorú má Bettman od majiteľov klubov. "Tri výluky. Neviem, či je skutočne pod kontrolou majiteľov. Osem majiteľov klubov musí súhlasiť, aby niečo prešlo - človek by povedal, že by to malo byť aspoň 50 percent. Nevyzerá to na demokratický spôsob," dodal White.

Vedenie NHL zrušilo všetky zápasy do 1. decembra. Podľa zámorských médií by počas nasledujúceho týždňa malo oznámiť zrušenie ďalšej porcie duelov.

"Je to strašné. Blíži sa to k tragédii," mieni White na margo hrozby zopakovania scenára zo sezóny 2004/05, ktorú pre výluku zrušili. "Celý proces je frustrujúci. Z nášho pohľadu sme veľmi blízko k dohode, ak by druhá strana trochu ustúpila zo svojej pozície. Toto všetko sa mohlo vyriešiť počas leta. Vôbec sme nemuseli rušiť zápasy."

Za vyčkávacou stratégiou Bettmana môže byť snaha o zvýšenie tlaku na výkonného riaditeľa NHLPA Donalda Fehra, ktorého by hráči mohli dotlačiť k dohode. White však neočakáva povstanie zo strany hráčov proti Fehrovi.

"Stojíme za ním," uzavrel White. "Nezáleží na tom, kto je u nás na čele, pretože ponuky druhej strany sú smiešne. Snažia sa nám všetko zobrať. Sme za svojím lídrom. Viem, že Fehr chce pre nás to najlepšie."