Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Trnava v prípade postupu môže dostať FC Liverpool, Slovan Spartu

Hráč Spartaka Trnava Ivan Schranz (dole) a hráč Sligo Rovers Ross Gaynor v zápase druhého predkola Európskej ligy medzi Spartakom Trnava a Sligo Rovers v Trnave 19. júla 2012. Foto: TASR/Michal Svítok

Európska futbalová únia zverejnila v piatok pred žrebom 3. predkola v Nyone skupiny s nasadenými a nenasadenými tímami.

Nyon 20. júla (TASR) - Futbalisti slovenského vicemajstra Spartak Trnava môžu v prípade postupu cez írsky Sligo Rovers v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 naraziť na slávny anglický FC Liverpool. Zverenci českého trénera Pavla Hoftycha vo štvrtok v úvodnom zápase 2. predkola EL zdolali na Štadióne Antona Malatinského Írov 3:1, odveta je o týždeň v Írsku.

Európska futbalová únia zverejnila v piatok pred žrebom 3. predkola v Nyone skupiny s nasadenými a nenasadenými tímami. Trnava figuruje v druhej skupine medzi nenasadenými a v prípade postupu sa môže stretnúť iba s Dinamom Moskva, Bursasporom, lepším z dua Young Boys Bern/Zimbru Kišiňov, Steauou Bukurešť, postupujúcim z dvojice ND Mura/CSKA Sofia a práve FC Liverpool, kde pôsobí slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel.

Slovan Bratislava v žrebe figuruje v 1. z piatich skupín medzi nenasadenými. Ak by sa mu podarilo vyradiť maďarský Videoton Féhervár (prvý zápas na Pasienkoch 1:1-pozn.) žreb ho spojí s postupujúcimi z dvojíc Xäzär Länkäran/Lech Poznaň, Naftan Novopolock/CZ Belehrad, FC Differdange 03/KAA Gen, Levski Sofia/FK Sarajevo, prípadne s duom Olympique Marseille a Sparta Praha.