Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Fury má dva mesiace pred odvetou s Kličkom nadváhu. Neznášam tréning

Na snímke vľavo úradujúci britský boxerský šampión v superťažkej hmotnostnej kategórii Tyson Fury a vpravo ukrajinský pästiar Vladimir Kličko počas tlačovej konferencie v nemeckom Kolíne nad Rýnom 28. apríla 2016. Odveta vlaňajšieho súboja o tituly majstra sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii medzi Furym a Kličkom bude 9. júla 2016 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Fury v novembrovom boji o tituly verzií WBA, IBF a WBO šokujúco a po jednomyseľnom rozhodnutí arbitrov zdolal Klička a ukončil jeho deväťročné panovanie na tróne svetového šampióna v ťažkej váhe.

Manchester 28. apríla (TASR) - Úradujúci majster sveta v boxe v ťažkej váhe Tyson Fury robí svojim fanúšikom veľké starosti. Na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila dva mesiace pred odvetným duelom proti Ukrajincovi Vladimirovi Kličkovi, predstúpil pred novinárov s veľkou nadváhou.

Fury v novembrovom boji o tituly verzií WBA, IBF a WBO šokujúco a po jednomyseľnom rozhodnutí arbitrov zdolal Klička a ukončil jeho deväťročné panovanie na tróne svetového šampióna v ťažkej váhe. V zmluve o prvom zápase bola klauzula o odvete, oba tábory sa na nej ale nevedeli dlho dohodnúť. Fury tak prišiel administratívne o titul IBF pre nenaplnenie dátumu povinne nastúpiť na obhajobu proti vyzývateľovi. Odveta proti Kličkovi je na programe 9. júla v Manchestri.

Na stredajšej tlačovke sa pred médiá postavili obaja borci. Kličko sa chce podľa vlastných slov vrátiť na vrchol. "Chcem sa stať takým šampiónom, ktorý bude vhodne reprezentovať náš šport. Nesúhlasím s tým, čo rozpráva Fury. Uráža homosexuálov i ženy. To nie je OK," vyhlásil Ukrajinec. Potom sa k mikrofónu dostal Fury a novinári sa nestačili diviť. "Nemám životosprávu športovca. Myslím, že je absurdné, že ma vôbec voláte športovcom. Odkaz pred Klička: Hanba ti, porazil ťa tučný muž," povedal britský pästiar, dal si dole tričko a odhalil "pivné" brucho. "Mám 25 kíl nadváhu. Mne to nevadí, tréning aj tak neznášam. Sám som zvedavý, v akej forme budem pred odvetou," dodal Fury a novinárom odkázal: "Neznášam box, neznášam pred vami sedieť a rozprávať sa s vami, všetkými idiotmi. Radšej by som sedel doma a pozeral s deťmi na televíziu. Ale v boxe som príliš dobrý a preto tu musím byť."

a snímke vpravo úradujúci britský boxerský šampión v superťažkej hmotnostnej kategórii Tyson Fury a vľavo ukrajinský pästiar Vladimir Kličko počas tlačovej konferencie v nemeckom Kolíne nad Rýnom 28. apríla 2016. Odveta vlaňajšieho súboja o tituly majstra sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii boxerov medzi Tysonom Furym a Vladimirom Kličkom bude 9. júla 2016 v Manchestri.
Foto: TASR/AP