Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Fury odmietol ponuky na odvetu s Kličkom, uvažuje o konci kariéry

Na snímke vľavo Ukrajinec Vladimir Kličko, vpravo Brit Tyson Fury počas zápasu o majstra sveta v ťažkej váhe WBA, IBF, WBO a IBO v nemeckom Düsseldorfe 28. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Fury zdolal Klička v novembri na futbalovom štadióne v Düsseldorfe na body a ukončil tak súperovu 11 rokov trvajúcu nadvládu.

Londýn 4. februára (TASR) - Britský boxer Tyson Fury sa ešte nerozhodol, či nastúpi na odvetu s Vladimirom Kličkom, ktorého vlani v novembri senzačne pripravil o tituly majstra sveta organizácií WBA, WBO, IBO a IBF v ťažkej váhe. Zosadený ukrajinský šampión i Furyho zástupcovia pritom nedávno uviedli, že duel by sa mal uskutočniť v máji alebo júni.

Dvadsaťsedemročný Fury v rozhovore pre stanicu BBC povedal, že namiesto odvety možno ukončí kariéru. "Ťažko sa mi hľadá motivácia. Boxoval by som už iba pre peniaze a vždy som hovoril, že nechcem, aby bol šport pre mňa len o peniazoch," vyhlásil. "Možno radšej skončím. Odídem ešte pred západom slnka, nezdolaný, so všetkými titulmi a budem si užívať normálny život," vyznal sa Fury, ktorý v profesionálnom ringu vyhral všetkých 25 zápasov, z toho 18 K.O.

Fury zdolal Klička v novembri na futbalovom štadióne v Düsseldorfe na body a ukončil tak súperovu 11 rokov trvajúcu nadvládu. Tridsaťdeväťročný Ukrajinec prehral u všetkých troch rozhodcov - dvakrát 112:115 a raz 111:116. Medzi profesionálmi tak má bilanciu 64 víťazstiev (z toho 53 K.O.) a štyri prehry. Fury v interview pre BBC takisto prezradil, že odmietol dve lukratívne ponuky na odvetu s Kličkom z Dubaja a Kataru.

"Splnil sa mi sen a je otázka, či ešte mám nejakú motiváciu. I keby som vyhral ďalších 50 zápasov, nič by to neznamenalo. Premýšľam o živote po boxerskej kariére, takže som sa ešte nerozhodol, či nastúpim na odvetu," dodal.