Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Ruský futbalový brankár Akinfejev by už cez víkend mohol chytať

Zdravotníci odvážajú na nosidlách ruského brankára Igora Akinfejeva po tom, ako ho zasiahla svetlica v kvalifikačnom futbalovom zápase na EURO 2016 G-skupiny Čierna Hora - Rusko v Podgorici 27. marca 2015. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročného gólmana počas piatkového zápasu kvalifikácie EURO 2016 proti Čiernej Hore zasiahla priamo do hlavy svetlica hodená z hľadiska a z ihriska ho museli vyniesť na nosidlách.

Moskva 30. marca (TASR) - Ruský futbalový brankár Igor Akinfejev by sa už tento týždeň mohol vrátiť do súťažného kolotoča. V pondelok to oznámil jeho zamestnávateľ CSKA Moskva.

Dvadsaťosemročného gólmana počas piatkového zápasu kvalifikácie EURO 2016 proti Čiernej Hore zasiahla priamo do hlavy svetlica hodená z hľadiska a z ihriska ho museli vyniesť na nosidlách. Následne ho previezli do nemocnice, kde ho prijali s podozrením na otras mozgu a ošetrili mu i popáleniny. Inkriminovaný zápas po polhodinovej prestávke pokračoval, avšak napokon ho rozhodca predsa predčasne ukončil pre výtržnosti fanúšikov.

Asistent trénera CSKA Viktor Onopko pre ruskú tlačovú agentúru Tass uviedol, že Akinfejev by sa mal v utorok vrátiť do tréningu a bude pravdepodobne k dispozícii v nedeľňajšom ligovom stretnutí proti Zenitu Petrohrad. Do duelu však nezasiahne stredopoliar Alan Dzagojev, ktorý si v súboji s Čiernou Horou poranil stehno.

UEFA vyšetruje Čiernu Horu a Rusko pre násilnosti fanúšikov

Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovať Čiernu Horu a Rusko pre násilnosti, ktoré sprevádzali piatkový kvalifikačný zápas EURO 2016. Informovala o tom agentúra AP.

Dvadsaťpäťročný fanúšik domácich trafil už v prvej minúte duelu zapálenou svetlicou do hlavy brankára ruskej reprezentácie Igora Akinfejeva. Gólmana museli vyniesť na nosidlách a ošetriť v nemocnici.

Stretnutie, ktoré pokračovalo po polhodinovej prestávke, napokon nedohrali. V 67. minúte po nepremenenej penalte Širokova čiernohorskí fanúšikovia opäť vyčíňali, na ihrisku sa strhla mela medzi hráčmi a Dmitrija Kombarova zasiahol objekt hodený z tribún. Hlavný arbiter potom zápas predčasne ukončil za stavu 0:0.