Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Allegri po pohárovom vyradení Juventusu: Také zápasy niekedy prídu

Na snímke tréner Juventusu Massimiliano Allegri. Foto: TASR/AP

Juventus v stredu prehral na ihrisku Atalanty jednoznačne 0:3 a tím z Bergama tak zdolal štvornásobného obhajcu trofeje prvýkrát od roku 2004.

Miláno 31. januára (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín nečakane vypadli už vo štvrťfinále Talianskeho pohára. V stredu prehrali na ihrisku Atalanty jednoznačne 0:3 a tím z Bergama tak zdolal štvornásobného obhajcu trofeje prvýkrát od roku 2004. O dva góly víťazného mužstva sa postaral kolumbijský útočník Duvan Zapata, ktorý sa presadil v uplynulých desiatich zápasoch 17-krát.

Hlavný rozhodca navyše vykázal na tribúnu trénera hostí Massimiliana Allegriho, pretože po druhom inkasovanom góle, krátko pred polčasovou prestávkou, hodil od zlosti na zem svoj kabát.

"Zaslúžene ma vylúčil, pretože som bol veľmi nahnevaný a zaplatil som za to. Rozhodca bol počas celého zápasu bezchybný. Takéto duely jednoducho niekedy prídu. Hráčov však nemôžem za nič viniť, pretože doteraz podávali výborné výkony," citovala 51-ročného talianskeho kouča agentúra AP.

Semifinálovým súperom Atalanty budú hráči Fiorentiny, ktorí deklasovali favorizovaný AS Rím 7:1. Ústrednou postavou zápasu bol útočník "fialiek" Federico Chiesa, ktorý zaznamenal hetrik.

Hostia prišli v 72. minúte pre protesty o vylúčeného kanoniera Edina Džeka, ktorý následne opľul hlavného arbitra a bude čeliť vysokému trestu. "Vlci" dostali v národnom pohári šesť a viac gólov prvýkrát od roku 1961, keď prehrali 4:6 takisto vo štvrťfinále s Fiorentinou. Tréner Ríma Eusebio Di Francesco po debakli zareagoval aj na otázku o jeho prípadnej rezignácii: "Takéto myšlienky v hlave absolútne nemám."

V druhom semifinále sa stretne AC Miláno s víťazom zápasu Inter Miláno - Lazio Rím, ktorý je na programe vo štvrtok 31. januára o 21.00 h na San Siro.