Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Futbal: Angličania v závere kvalifikácie bez Stonesa

Na archívnej snímke vľavo útočník Evertonu Steven Naismith oslavuje svoj gól, vpravo jeho spoluhráč John Stones v zápase 5. kola anglickej futbalovej Premier league FC Everton Chelsea Londýn v Liverpoole 12. septembra 2015. Foto: TASR/AP

Anglickí futbalisti už majú isté prvenstvo v E-skupine a pokiaľ vyhrajú aj dva nadchádzajúce zápasy, udržia si v kvalifikácií stopercentnú úspešnosť.

Londýn 7. októbra (TASR) - Anglický futbalový reprezentant John Stones bude pre zranenie chýbať v posledných dvoch kvalifikačných zápasoch na Euro 2016. Informáciu potvrdila Anglická futbalová asociácia (FA).

Stones, ktorý pôsobí v Evertone, neodohral pre zranenie kolena derby proti Liverpoolu. Svojim krajanom bude chýbať v piatkovom zápase proti Estónsku i v pondelkovom dueli proti Litve.

Anglickí futbalisti už majú isté prvenstvo v E-skupine a pokiaľ vyhrajú aj dva nadchádzajúce zápasy, udržia si v kvalifikácií stopercentnú úspešnosť.

Tréner reprezentácie Roy Hodgson povolal do tímu aj dvoch hráčov z Tottenhamu Hotspur pravého obrancu Kylea Walkera a krídelníka Androsa Townseda. Navyše sa objavili obavy ohľadom zdravotného stavu niektorých hráčov.

"Kapitán Wayne Rooney, reprezentačný nováčik Danny Ings a stredopoliar Jonjo Shelvey netrénovali, keďže utŕžili ľahké zranenia vo svojich kluboch. Budeme ich sledovať pred piatkovým stretnutím s Estónskom," uvádza sa v stanovisku FA.

Townsend hral naposledy za reprezentáciu v júnovom zápase proti Slovinku, zatiaľ čo Walker v marcovom prípravnom stretnutí s Talianskom.