Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Anglické kluby minuli na prestupy hráčov najmenej od roku 2012

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pravidlá Premier League týkajúce sa zisku a udržateľnosti platia od sezóny 2013/14, ale až do tejto sezóny neviedli k športovej sankcii pre žiadny klub.

Manchester 2. februára (TASR) - Anglické kluby futbalovej Premier League uplynulý mesiac minuli na prestupy hráčov 100 miliónov libier, čo je najmenej od roku 2012. Podľa údajov finančných expertov spoločnosti Deloitte viedla francúzska Ligue 1 s výdavkami vo výške 190 miliónov eur.

"S blížiacim sa letným prestupovým obdobím a novým finančným rokom očakávame, že výdavky sa vrátia na podobnú úroveň, akú sme zaznamenali v posledných dvoch rekordných letných prestupových obdobiach," povedal Calum Ross, asistent riaditeľa v skupine Sports Business Group spoločnosti Deloitte.

Pravidlá Premier League týkajúce sa zisku a udržateľnosti platia od sezóny 2013/14, ale až do tejto sezóny neviedli k športovej sankcii pre žiadny klub. Everton za prekročenie limitov na konci ročníka 2021/22 dostal trest v podobe odpočtu 10 bodov v tabuľke. Klub spolu s Nottinghamom Forest čelí ďalším sankciám, keďže na konci minulej sezóny opäť porušili pravidlá.

Brazílska Serie A bola druhá liga s najvyššími výdavkami na svete, keďže kluby Saudi Pro League spolu zaplatili za prestupy iba 27 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.