Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Čech nechce v FC Chelsea sedieť na lavičke

Brankár FC Chelsea Petr Čech Foto: TASR/AP

O post brankárskej jednotky v tíme londýnskej FC Chelsea sa pobije o desať rokov mladším Belgičanom Courtoisom, ktorý tri posledné sezóny pôsobil v Atleticu Madrid.

Viedeň 26. júla (TASR) - Petr Čech nechce v budúcej sezóne sedieť na lavičke náhradníkov a plánuje sa popasovať s mladým Belgičanom Thibautom Courtoisom o post brankárskej jednotky v tíme londýnskej FC Chelsea.

"Každý rok je tu nová výzva. Ak chcete byť v tíme a nesedieť na lavičke náhradníkov, musíte byť lepší ako vaši spoluhráči," povedal 32-ročný český legionár pre agentúru Reuters počas prípravného kempu Londýnčanov v Rakúsku. Čechovým rivalom bude o desať rokov mladší Courtois, ktorý tri posledné sezóny pôsobil v Atleticu Madrid.

Tréner FC Chelsea Jose Mourinho minulý týždeň Belgičana označil "za najlepšieho mladého brankára na svete". O Čechovi povedal, že si ho v klube ponechá aj v prípade, že dlhoročná gólmanska jednotka bude nespokojná s prípadnou úlohou náhradníka.

"O tom, kto bude stáť v bránke, samozrejme rozhodne kouč Mourinho. Ja urobím všetko preto, aby si na zápasy vybral mňa," dodal Čech, ktorý vynechal záver uplynulej sezóny pre zranenie ramena. Návrat na trávniky zaznamenal v stredajšom prípravnom zápase proti Wolfsbergeru.