Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Arsenal zdolal v semifinále Pohára FA druholigový Wigan až v rozstrele

Futbalisti Arsenalu Londýn sú vo finále anglického Pohára FA. Favorit zdolal v prvom semifinále vo Wembley obhajcu trofeje druholigový Wigan až po rozstrele zo značky pokutového kopu 4:2. Na snímke hráči Arsenalu Londýn oslavujú víťazstvo v sobotu 12. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Arsenal bol na pokraji vypadnutia, keď prehrával po góle Jordiho Gomeza z penalty v 63. minúte.

Londýn 12. apríla (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn sú vo finále anglického Pohára FA. Favorit zdolal v sobotňajšom prvom semifinále vo Wembley obhajcu trofeje druholigový Wigan až po rozstrele zo značky pokutového kopu 4:2. V riadnom čase i po predĺžení se zrodila remíza 1:1.

Arsenal bol na pokraji vypadnutia, keď prehrával po góle Jordiho Gomeza z penalty v 63. minúte, osem minút pred koncom ale zariadil extra nadstavenie Per Mertesacker. V rozstrele potom poľský gólman Lukasz Fabianski zneškodnil prvé dva pokusy Wiganu a nasmeroval svoj tím k postupu.

"The Gunners" sa v súboji o cennú trofej stretnú s úspešnejším z nedeľňajšieho druhého semifinále medzi Hull City a treťoligovým Sheffieldom United. Arsenal tak naďalej sníva sen o zisku prvej významnej trofeje od roku 2005, keď triumfoval práve v Pohári FA. Finále je na programe 17. mája.

Pred zápasom si v špeciálnej spomienke uctili obete tragédie na štadióne Hillsborough v Sheffielde. Pred 25 rokmi tam v dôsledku tlačenice zomrelo počas semifinále FA Cupu proti Nottinghamu Forest 96 fanúšikov Liverpoolu. V sobotu zostalo vo Wembley deväďesiatšesť sedadiel prázdnych a zakrytých šálmi Liverpoolu. Duel sa rovnako ako ostatné víkendové zápasy v Anglicku začal so sedemminútovým oneskorením. Kapitáni Arsenalu i Wiganu priniesli vence, hráči vybehli na trávnik s čiernymi páskami na rukávoch a na elektronickej tabuli svietili mená obetí tragédie spred 25 rokov.

Pohár FA - semifinále vo Wembley:
Wigan Athletic – Arsenal Londýn 1:1 po predĺžení (0:0, 1:1), 2:4 na 11m
Góly:
63. Gomez (z 11m) - 82. Mertesacker