Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Austrália bude mať nového trénera, po MS zasadne na lavičku Arnold

Austrálska futbalová federácia vo štvrtok informovala, že novým trénerom národného tímu sa stane Graham Arnold. Foto: TASR/AP

Na poste reprezentačného kormidelníka nahradí Holanďana Berta van Marwijka po tohtoročných MS v Rusku a podpíše štvorročný kontrakt.

Sydney 8. marca (TASR) - Austrálska futbalová federácia vo štvrtok informovala, že novým trénerom národného tímu sa stane Graham Arnold.

Ten momentálne vedie šampiónov najvyššej domácej súťaže Sydney FC. Na poste reprezentačného kormidelníka nahradí Holanďana Berta van Marwijka po tohtoročných MS v Rusku a podpíše štvorročný kontrakt. Turnaj odštartuje 14. júna.

Van Marwijk podpísal zmluvu v januári, pričom má platnosť len do konca šampionátu. Na ten sa s Austrálčanmi kvalifikoval ešte predchádzajúci kouč Ange Postecoglou.

Päťdesiatštyriročný Arnold viedol "Socceroos" už po MS 2006, na lavičke vtedy vydržal dvanásť mesiacov. Jeho prvý cieľ bude obhájiť víťazstvo na Ázijskom pohári v januári v SAE a hlavný kvalifikácia na MS 2022 v Katare. Informovala agentúra dpa.