Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Austrália ustúpila od plánu odohrať v Londýne dva zápasy

Austrálski futbalisti protestujú po penalte, ktorú odpískal uruguajský rozhodca Andres Cunha po historickom prvom použití systému VAR - teda videorozhodcu - na svetovom šampionáte v zápase základnej C-skupiny Francúzsko - Austrália na MS vo futbale v ruskom meste Kazaň 16. júna 2018. Foto: TASR/AP

Austrálčania tak v roku 2020 neodohrajú ani jeden zápas. Proti Anglicku mal pôvodne hrať vo Wembley Nový Zéland, ktorý však tiež duel odvolal.

Sydney 22. októbra (TASR) - Austrálski futbalisti neodohrajú budúci mesiac dva prípravné zápasy v Londýne proti Anglicku a USA. Dôvodom je zhoršujúca sa pandemická situácia v Británii.

"Socceroos" mali v pláne absolvovať v Európe prípravný kemp pred dvojicou duelov. Austrálska futbalová federácia (FFA) chcela v najbližších dňoch oficiálne oznámiť dátumy duelov, pre agentúru AFP ale vo štvrtok potvrdila, že sa neuskutočnia. "Koncom týždňa sme chceli oznámiť termíny dvoch medzištátnych zápasov v Londýne. Žiaľ, aktuálna situácia so šírením koronavírusu naše plány zastavila. Konzultovali sme to s odborníkmi a zdravotnými profesionálmi, bolo by to príliš riskantné," uviedla FFA v oficiálnom stanovisku.

Austrálčania tak v roku 2020 neodohrajú ani jeden zápas. Proti Anglicku mal pôvodne hrať vo Wembley Nový Zéland, ktorý však tiež duel odvolal. Angličania by tak mali 12. novembra nastúpiť proti Írsku.