Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Barcelona zdolala Eibar, Messi opäť predviedol svoju genialitu

Na snímke hráč Barcelony Lionel Messi (vľavo). Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Ernesta Valverdeho v novom ročníku najvyššej španielskej súťaže zatiaľ nezaváhali, s 15 bodmi na konte si upevnili prvú priečku v tabuľke.

Barcelona 20. septembra (TASR) - Futbalisti Barcelony zvíťazili v utorňajšom zápase 5. kola španielskej La Ligy nad Eibarom vysoko 6:1. Štyrmi gólmi sa zaskvel argentínsky útočník Lionel Messi, ktorý má na konte už deväť presných ligových zásahov.

Zverenci trénera Ernesta Valverdeho v novom ročníku najvyššej španielskej súťaže zatiaľ nezaváhali, s 15 bodmi na konte si upevnili prvú priečku v tabuľke.



Messimu sa podarilo zaznamenať štyri góly v jednom stretnutí štvrtýkrát v kariére. V roku 2012 skóroval štyrikrát do siete Valencie a Espanyolu, o rok neskôr exceloval proti Osasune.

FC Barcelona - SD Eibar 6:1 (2:0)
Góly: 20., 59., 62. a 87. Messi (prvý z 11 m), 38. Paulinho, 53. D. Suarez - 57. Enrich


Valverde o Messim: Je to najinteligentnejší hráč


Argentínsky útočník zaznamenal štvrtýkrát v kariére štyri góly a s deviatimi presnými zásahmi si upevnil vedúcu priečku v tabuľke strelcov najvyššej španielskej súťaže.

"Leo je najinteligentnejší futbalista, akého poznám. Každý hovorí o tom, že ho treba ustrážiť, no je to veľmi náročné. Nikdy neviete, z ktorého miesta udrie. Je to výnimočný hráč," povedal na adresu Messiho tréner Barcelony Ernesto Valverde… Argentínčan v roku 2012 skóroval štyrikrát do siete Valencie a Espanyolu Barcelona, o rok neskôr sa mu podaril rovnaký kúsok proti Osasune Pamplona.

Na Camp Nou strelil Messi už 302 gólov. "Jeho prínos pre mužstvo sa nedá ani opísať slovami. Po piatich ligových kolách má na konte deväť gólov, to nepotrebuje žiaden komentár. Nečakal som, že proti Eibaru to bude taká kanonáda. Je to tím, ktorý dobre bráni. Dôležité bolo. že už v prvom polčase sa nám podarilo streliť dva góly," dodal Valverde, ktorý nechal na lavičke Luisa Suareza.

V útoku nastúpili po boku Messiho Gerard Deulofeu a Denis Suarez. Do základnej jedenástke sa dostal aj Paulinho, ktorý sa strelecky presadil v sobotňajšom dueli s Getafe. "Rozhodol som sa nechať odpočívať niektorých hráčov a dať šancu ďalším, ktorí v priebehu sezóny zatiaľ nedostal toľko priestoru. Vypálilo to veľmi dobre," pochvaľoval si kouč Kataláncov.