Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Barcelona a Real nadeľovali, Ronaldo opustil trávnik zakrvavený

Zakrvavený Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Vedúca "Barca" triumfovala na pôde Betisu Sevilla suverénne 5:0, "biely balet" dotancoval ešte k vyššej výhre, keď na San Bernabeu deklasoval Deportivo La Coruňa 7:1.

Madrid 22. januára (TASR) - Futbalisti Barcelony aj jej úhlavného rivala Realu Madrid potvrdili v 20. kole najvyššej španielskej súťaže úlohu favoritov a dosiahli v nedeľu vysoké víťazstvá. Vedúca "Barca" triumfovala na pôde Betisu Sevilla suverénne 5:0, "biely balet" dotancoval ešte k vyššej výhre, keď na San Bernabeu deklasoval Deportivo La Coruňa 7:1.

Real síce od 23. minúty prehrával po góle Adriana 0:1, ale potom spustil svoj gólostroj. Ešte do polčasu otočil skóre a v druhom dejstve nastrieľal hosťom ďalších päť kúskov. Po dva góly strelili Nacho, Gareth Bale a Cristiano Ronaldo, jeden pridal Luka Modrič. Zverenci trénera Zinedina Zidana sa tak po troch zápasoch dočkali v La Lige trojbodového zisku. "Moji zverenci už potrebovali takýto zápas, výhru s množstvom gólov. Je vždy dobré, ak doma zvíťazíte a sedemkrát skórujete. Nestáva sa to často, takže máme z toho radosť. Musíme si zachovať pozitívnu náladu," vyslovil sa Zidane. Real si pripísal prvé ligové víťazstvo od 9. decembra. "Neviem, či sa okrem skóre toho toľko zmenilo oproti predchádzajúcim zápasom. Proti Villarrealu sme i napriek prehre 0:1 podali kvalitný výkon, aj teraz sme hrali za stavu 0:1 dobre, podarilo sa nám vyrovnať a som veľmi spokojný s tým, ako sme odohrali zvyšok stretnutia," pochvaľoval si kouč Realu.

Jedinou škvrnou na presvedčivom triumfe bolo zranenie Cristiana Ronalda, ktorý v závere opustil ihrisko so zakrvavenou tvárou. Portugalský kanonier pri svojom druhom góle inkasoval úder kopačkou od Fabiana Schära a kluboví lekári mu neumožnili pokračovať v zápase, hoci Real už predtým trikrát striedal. Keď Ronaldo odchádzal z trávnika, požičal si mobilný telefón od jedného z členov lekárskeho tímu a skontroloval si tvár. Ďalšie detaily ohľadne jeho zranenia nie sú zatiaľ známe.

Real si po víkende udržal v tabuľke štvrtú priečku, na tretiu Valenciu stráca päť bodov, ale má zápas k dobru. Za vedúcou Barcelonou zaostáva o priepastných 19 bodov. "Blaugranas" zostávajú aj po 20. kole nezdolaní, na víťazstve 5:0 nad Betisom sa podieľali dvoma gólmi zhodne Lionel Messi a Luis Suarez. "Barca" pritom na Estadio Benito Villamarin dlho hľadala recept na prekonanie domácej obrany, všetky svoje góly dala až po prestávke, keď kanonádu spustil zásah Ivana Rakitiča z 59. minúty. Messi si poistil vedenie v tabuľke strelcov, na konte má už 19 gólov, spoluhráč Suarez 15.

Keďže druhé Atletico Madrid zaváhalo s Gironou (1:1), katalánsky veľkoklub zvýšil svoj náskok na čele tabuľky už na 11 bodov. "Som spokojný s výsledkom i predvedenou hrou. Po prvom góle sme už mohli hrať otvorenejší futbal. Výhra nás teší, stále nám však zostáva odohrať do konca sezóny 18 zápasov, čo je veľa. Každopádne, s každým víťazstvom sa stále viac približujeme k zisku titulu," citovala agentúra AP trénera Barcelony Ernesta Valverdeho. Skóre duelu uzavrel Suarez, pre ktorého to bol jeho jubilejný stý gól v 114 dueloch v drese FCB. Uruguajský útočník potvrdil skvelú formu, dokázal skórovať v siedmich ligových zápasoch v rade. V uplynulých ôsmich zápasoch vo všetkých súťažiach nastrieľal dokopy desať gólov.