Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

VIDEO: FC Barcelona má Španielsky pohár, Messi prihral na dva góly

Hráči FC Barcelona pózujú na spoločnej fotografii po víťazstve v domácom pohári Copa del Rey v nedeľu 22. mája 2016 Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále na madridskom štadióne Vicenteho Calderona boli katalánci nad sily hráčov FC Sevilla a vyhrali 2:0 po predĺžení.

Madrid 22. mája (TASR) - Futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona po zisku titulu v Primera Division zvíťazili v sezóne 2015/2016 aj v domácom pohári Copa del Rey. V nedeľňajšom finále na madridskom štadióne Vicenteho Calderona boli nad sily hráčov FC Sevilla a vyhrali 2:0 po predĺžení.



V 97. minúte strelil rozhodujúci gól ľavý obranca Kataláncov Jordi Alba, asistoval mu Lionel Messi. Zverenci Luisa Enriqueho od 36. minúty bojovali bez vylúčeného Javiera Mascherana, v nadstavenom čase druhého dejstva svojou červenou kartou vyrovnal počet mužov na trávniku Ever Banega. V úplnom závere predĺženia videl v expresnom slede dve žlté karty Daniel Carrico a podkopal sevillské šance na zvrat. Bodku za stretnutím dal Neymarov zásah na 2:0, prihrávku si aj tentoraz pripísal Messi.





Do vitríny "blaugranas" pribudol 28. Španielsky pohár, v tomto ohľade sú rekordér. Obhájili domáce double z minulého ročníka. Andalúzania po stredajšom triumfe v Európskej lige nedosiahli na druhú trofej v jednom týždni.

finále Copa del Rey:

FC Barcelona - FC Sevilla 2:0 pp (0:0)

Góly: 97. Alba, 120.+ Neymar, ČK: 36. Mascherano - 90.+ Banega, 120.+ Carrico po 2. ŽK



Madridské finále


Hoci sa z Ligy majstrov porúčali Katalánci už vo štvrťfinále, sezónu hodnotili vysoko pozitívne.

Madridské finále prinieslo len dva barcelonské góly po predĺžení, no až tri červené karty. FC Sevilla nevyužila v druhom polčase početnú prevahu pri vylúčení Mascherana z 36. minúty, v závere prišla o Evera Banegu a v predĺžení napokon s "Barcou" stratila gólový aj herný krok. Hrdinami večera sa stali Jordi Alba s Neymarom. "Zakončili sme výnimočnú sezónu víťazstvom. Bolo to skvelé finále, v ktorom sme ukázali veľký charakter, tímového ducha, keď sme takmer hodinu hrali oslabení," povedal po stretnutí kapitán víťazov Andres Iniesta.

Katalánsky veľkoklub pridal do vitríny už 28. domácu pohárovú trofej. Výborný ročník potvrdil ziskom siedmeho double, hoci na začiatku druhého polčasu prišiel o Suareza, autora štrnástich gólov z uplynulých piatich duelov. "Vedeli sme, že musíme hrať vytrvalo. Ukázali sme silu kolektívu aj v mimoriadne náročných situáciách," dodal autor víťazného gólu Jordi Alba.

Sevilla sa postavila Barcelone len štyri dni po treťom triumfe za sebou v Európskej lige. Víťazné finále s Liverpoolom (3:1) síce mala v nohách, no po vylúčení Mascherana sa jej hralo ľahšie. S loptou pod kontrolou však gól nestrelila a s pribúdajúcim časom i vylúčeniami začala strácať na sile. "Mali sme k dispozícii obrovskú výhodu, dlho sme hrali o hráča navyše. Barca má ale perfektné mužstvo, je veľmi ťažké zdolať ho aj keď hrá oslabené. Vždy dokáže v ofenzíve vytvoriť niečo magické," nešetril pochvalnými slovami kapitán Sevillčanov Coke.

Barcelonu čakali po návrate z Madridu oslavy double na Nou Campe. Podľa odhadov by sa na nich malo zúčastniť 80.000 fanúšikov.