Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bayern doplatil na nevyužité šance, Reus: Neprestali sme si veriť

Futbalista Dortmundu Marco Reus. Foto: TASR/AP

Z troch trofejí, o ktoré sa Bayern usiloval, tak môže získať už len domáci majstrovský titul. Bavori majú nakročené k jeho obhajobe, Bundesligu vedú o osem bodov pred druhým Lipskom.

Berlín 27. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov zažili v priebehu ôsmich dní ďalšie sklamanie. Po neúspechu vo štvrťfinále Ligy majstrov vypadli aj v Nemeckom pohári, keď v stredajšom semifinálovom súboji podľahli Borussii Dortmund 2:3. Z troch trofejí, o ktoré sa usilovali, tak môžu získať už len domáci majstrovský titul. Bavori majú nakročené k jeho obhajobe, Bundesligu vedú o osem bodov pred druhým Lipskom.

V stredajšom dueli poslal Dortmund do vedenia v 19. minúte Marco Reus, ale domáci ešte do prestávky skóre otočili. Po rohovom kope odpovedal Javi Martinez a krátko pred prestávkou sa presadil aj ďalší stopér a bývalý kapitán Borussie Mats Hummels. Druhý polčas však patril hosťom. V 69. minúte vyrovnal kanonier Pierre-Emerick Aubameyang a päť minút po ňom rozhodol o triumfe Ousmane Dembele. Dortmund tak vrátil Bayernu prehru z vlaňajšieho pohárového finále.

"Nechali sme si postup prekĺznuť pomedzi prsty," trpko konštatoval Hummels, ktorý sa pri oslave svojho gólu miernil. "To asi nikoho neprekvapilo, že som svoj zásah proti BVB nadmerne neoslavoval. A to bude platiť celý zvyšok kariéry," uviedol pre agentúru dpa. Bavori mali za stavu 2:1 niekoľko nádejných príležitostí na poistenie náskoku, no pohrdli nimi. V priebehu niekoľkých dní tak museli zhltnúť ďalšiu horkú pilulku. "Po vypadnutí samozrejme prevláda v našom tíme sklamanie. Hlavnou chybou bolo, ako trestuhodne sme naložili s našimi šancami," hodnotil duel tréner Mníchovčanov Carlo Ancelotti.

Bayern sa tak bude sústrediť už len na domácu súťaž, v ktorej má šancu získať piaty majstrovský titul v rade. "Je príliš skoro na hodnotenie sezóny. Stále máme pred sebou štyri zápasy, chceme vyhrať Bundesligu," vyhlásil taliansky kouč. "Vypadli sme z dvoch súťaží, takže ťažko môžeme hovoriť o úspešnom ročníku. Musíme teraz vydať zo seba maximum, aby sme si čím skôr zabezpečili ligový titul," dodal brankár Sven Ulreich, ktorý zaskakuje za zranenú tímovú jednotku Manuela Neuera.

Oveľa veselšia nálada vládla v šatni Dortmundu, ktorý si vystrieľal rekordný štvrtý postup do finále Nemeckého pohára za sebou. "Sú to senzačné pocity," vyznal sa tréner Borussie Thomas Tuchel. "Neprestali sme veriť v naše víťazstvo, ani po prvom polčase. V prestávke sme si hovorili, že stále môžeme zápas otočiť, a to sa nám aj podarilo. Áno, Bayern mal oveľa čistejšie šance, to je jasné, no nedokázal ich premeniť, kým my áno," nechal sa počuť Marco Reus.

Borussia si o pohár zahrá 27. mája na Olympijskom štadióne v Berlíne proti Eintrachtu Frankfurt, ktorý v utorok vyradil v semifinále Borussiu Mönchengladbach aj so slovenským stredopoliarom Lászlóom Bénesom po rozstrele z 11 m. Dortmund nezvládol tri predchádzajúce finále, pohárovú trofej získal naposledy v roku 2012. Tréner Tuchel si ďalší finálový neúspech nepripúšťa. "Chceli sme nielen postúpiť do Berlína, ale chceme aj v Berlíne vyhrať," dodal.