Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbal: Tréner Bayernu Mníchov Ancelotti: Mužstvo ukázalo charakter

Tréner Carlo Ancelotti. Foto: TASR/AP/Daniel Ochoa de Olza

Nemecký futbalový majster Bayern Mníchov po sobotňajšom víťazstve 2:0 nad Ingolstadtom zvýšil svoj náskok na čele bundesligovej tabuľky.

Berlín 12. februára (TASR) - Nemecký futbalový majster Bayern Mníchov po sobotňajšom víťazstve 2:0 nad Ingolstadtom zvýšil svoj náskok na čele bundesligovej tabuľky. Pred druhým Lipskom sa dostal už do sedembodového trháku, keďže nováčik a "čierny kôň" tohto ročníka najvyššej súťaže v paralelne hranom súboji podľahol doma Hamburgeru SV 0:3. Lipsko prehralo druhýkrát v rade, predtým odišlo naprázdno z Dortmundu (0:1).

Sobotňajší triumf Bayernu na ihrisku trápiaceho Ingolstadtu sa však nerodil ľahko. V prvom polčase si hostia nevypracovali žiadnu gólovú príležitosť a aj po zmene strán sa na trávniku dlho odohrávala taktická bitka. Robert Lewandowski bol blízko k otvoreniu skóre, ale mal smolu, keď spoza šestnástky napálil loptu len do spojnice žrdí. V závere však Bavori zúročili svoje skúsenosti, zatlačili súpera a dočkali sa gólovej odmeny. Najskôr Arturo Vidal v 90. minúte zbavil favorita bremena a v nadstavenom čase spečatil jeho triumf Arjen Robben.

"Mužstvo ukázalo charakter, zápas po taktickej stránke zvládlo na výbornú. Výkon nebol oslnivý, ale hrali sme proti snaživému súperovi, ktorý dobre bránil a nič nám nedaroval. Najmä v prvom polčase sme sa v ofenzíve nedokázali presadiť podľa našich predstáv, mali sme málo priestoru na kombinácie. O to viac si cením tri body, dosiahli sme dôležité víťazstvo," povedal kormidelník Bayernu Carlo Ancelotti, ktorého tím odčinil bodovú stratu z minulotýždňového domáceho súboja so Schalke 04 Gelsenkirchen (1:1).

Ancelottiho náprotivok Maik Walpurgis mal hlavu v smútku, jeho tím hrdinsky vzdoroval veľkému favoritovi a len o vlások mu unikol bodík. "Myslím, že sme si zaslúžili remizovať, výsledok je pre nás krutý. Vedeli sme, že proti Bayernu nemôžeme hrať bezhlavo, základom úspechu bola pevná obrana. Až na dva momenty zo samotného záveru stretnutia fungovala bezchybne. Preto nás táto prehra bolí." Ingolstadt si tak v boji o záchranu nepolepšil, so ziskom 15 bodov mu v tabuľke patrí predposledná 17. priečka.

V ďalšom kole sa Bayern predstaví budúcu sobotu na ihrisku Herthy Berlín, Ingolstadt cestuje do Frankfurtu. Ešte predtým čaká na nemeckého šampióna vystúpenie v Lige majstrov, v stredajšom prvom osemfinálovom zápase privíta Arsenal Londýn.