Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bayern deklasoval Leverkusen a postúpil do finále Nemeckého pohára

Hráči Bayernu Mníchov James, David Alaba a Thiago. Foto: FOTO TASR /AP

Vo finále sa Bavori stretnú s víťazom stredajšieho duelu medzi Schalke 04 a Eintrachtom Frankfurt.

Berlín 18. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v utorňajšom semifinále Nemeckého pohára na pôde Bayeru Leverkusen vysoko 6:2.

Hetrikom sa blysol kapitán hostí Thomas Müller. Vo finále sa Bavori stretnú s víťazom stredajšieho duelu medzi Schalke 04 a Eintrachtom Frankfurt.

Nemecký pohár - semifinále:

Bayer Leverkusen - Bayern Mníchov 2:6 (1:2)
Góly:
16. Bender, 72. Bailey - 52., 64. a 79. Müller, 3. Martinez, 9. Lewandowski, 61. Alcantara


Heynckes po postupe: Podali sme špičkový výkon


Bayern si už v predstihu zabezpečil bundesligový titul a stále ma šancu na treble, v semifinále Ligy majstrov nastúpi proti Realu Madrid.

Bavori mali v Leverkusene raketový štart a už po deviatich minútach viedli 2:0 vďaka gólom Javiho Martineza a Roberta Lewandowského. Farmaceutom sa síce do prestávky podarilo znížiť, no na začiatku druhého polčasu im Bayern zasadil ďalšie tri údery. Hetrikom sa blysol kapitán Thomas Müller. "Myslím si, že fanúšikovia si užili veľa zábavy, lebo obe mužstvá predvádzali útočný futbal, bola tam vysoká intenzita. Pre nás to bol dokonalý večer, strelili sme šesť gólov. Po zisku ligového titulu sme hladní po ďalších trofejách. Veľa ukážu najbližšie dva týždne," uviedol Müller pre Sky TV.

Veľká spokojnosť sa zračila aj z tváre trénera Bayernu Juppa Heynckesa. "Bola to demonštrácia futbalu. Proti poprednému tímu bundesligy sme podali špičkový výkon. Boli sme neuveriteľne motivovaní a maximálne koncentrovaní. Dominovali sme, ale boli tam aj pasáže, keď nás výbornými zákrokmi podržal brankár Sven Ulreich. Chytá vynikajúco, pri absencii zraneného Manuela Neuera je veľkou oporou. Náš postup do berlínskeho finále Nemeckého pohára považujem za úplne zaslúžený. Vyradili sme Lipsko, Borussiu Dortmund a teraz Leverkusen vo svojom strede s množstvom talentovaných hráčov," povedal Heynckes pre oficiálnu webovú stránku Bayernu.

Podľa krídelníka Leverkusenu Kevina Vollanda je konečný výsledok pre Bayer príliš krutý: "Prehra rozdielom štyroch gólov celkom nezodpovedá priebehu hry. Na konci prvého polčasu sme mali veľkú šancu vyrovnať na 2:2, nevyužili sme ju však a tvrdo sme za to pykali. Nezachytili sme úvod druhého dejstva, v ktorom sa prakticky každá akcia Bayernu skončila gólom v našej sieti."