Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Bedoya hovoril o účte s úplatkami s funkcionármi v Južnej Amerike

Na archívnej snímke Luis Bedoya. Foto: TASR/AP

V pondelok uviedol, že v období 2007 až 2015 zinkasoval na úplatkoch viac než tri milióny amerických dolárov.

New York 29. novembra (TASR) - Bývalý prezident Kolumbijskej futbalovej federácie (FCF) Luis Bedoya vypovedal v utorok o bankovom účte, na ktorý prijímal úplatky. Priznal, že o ňom hovoril s exprezidentom Paraguajskej futbalovej asociácie (APF) Juanom Angelom Napoutom, niekdajším šéfom Peruánskej futbalovej federácie (FPF) Manuelom Burgom, ako aj bývalým prezidentom Ekvádorskej futbalovej federácie (FEF) Luisom Chiribogom.

Bedoya svedčil, že sa s týmito funkcionármi nerozprával o detailoch, ale povedal im, ako na účet dostával úplatky od Mariana Jinkisa z mediálnej spoločnosti Full Play Group. Protihodnotou boli vysielacie práva na futbalové turnaje v Južnej Amerike. Bedoya pôsobil v minulosti aj ako člen výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). V roku 2015 sa priznal k vydieračstvu a podvodu. V pondelok uviedol, že v období 2007 až 2015 zinkasoval na úplatkoch viac než tri milióny amerických dolárov.

Na snímke zľava Luis Bedoya, Juan Angel Napout, Manuel Burga a Luis Chiriboga.
Foto: TASR/AP


Napout, Burga a niekdajší šéf Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Jose Maria Marin čelia na federálnom súde v Brooklyne obvineniam z vydieračstva, podvodu a prania špinavých peňazí. Informovala o tom agentúra AP.