Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Benzema o šanciach na zisk Zlatej lopty: Viac som nemohol urobiť

Na snímke futbalista Karim Benzema z Realu Madrid reaguje po neuznanom góle počas finálového zápasu Ligy majstrov FC Liverpool - Real Madrid 28. mája 2022 na štadióne Stade de France v Paríži. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný útočník verí, že jeho výkony v skončenej sezóne ho predurčujú na zisk Zlatej lopty francúzskeho magazínu France Football pre najlepšieho futbalistu sveta.

Paríž 29. mája (TASR) - Francúzsky futbalový reprezentant Karim Benzema po triumfe s Realom Madrid v Lige majstrov dúfa aj v zisk individuálneho ocenenia. Tridsaťštyriročný útočník verí, že jeho výkony v skončenej sezóne ho predurčujú na zisk Zlatej lopty francúzskeho magazínu France Football pre najlepšieho futbalistu sveta.

"Či to mám v hlave? Momentálne sa sústredím viac na dovolenku. Ale v klube som nemohol urobiť viac. Uvidíme, čo sa stane. Som však hrdý na to, čo som dosiahol," uviedol podľa agentúry DPA Benzema, ktorý sa stal s 15 gólmi najlepším strelcom LM 2021/2022. S 10 presnými zásahmi vo vyraďovacej fáze vyrovnal rekord Cristiana Ronalda.