Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Blatter zvažuje ďalšie právne kroky na očistenie svojho mena

Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Blattera v roku 2015 potrestala etická komisia FIFA osemročným dištancom za netransparentnú platbu dvoch miliónov švajčiarskych frankov v prospech bývalého prezidenta UEFA Michele Platiniho.

Berlín 1. februára (TASR) - Niekdajší šéf svetového futbalu Joseph Blatter zvažuje právne kroky proti Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), ktorá mu udelila dištanc za porušenie etických pravidiel.

"Zatiaľ som žiadne právne kroky nepodnikol. Ale keď som získal ďalšie informácie a dôkazy v súvislosti s trestom, mojim cieľom bude spochybniť rozhodnutie etickej komisie," povedal Blatter vo štvrtok pre agentúru DPA.

Blattera v roku 2015 potrestala etická komisia FIFA osemročným dištancom za netransparentnú platbu dvoch miliónov švajčiarskych frankov v prospech bývalého prezidenta UEFA Michele Platiniho. Odvolací orgán mu neskôr trest znížil na šesť rokov, Platini dostal štvorročný dištanc.

Športový arbitrážny súd (CAS) už v roku 2016 zamietol odvolanie sa Blattera proti trestu, ten ale naďalej trvá na svojej nevine.