Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Futbal: Blatter reagoval na kritiku: Slová Figu ma nemôžu uraziť

Prezident FIFA Joseph Blatter Foto: TASR/AP

Tak reagoval na kritiku z úst Luisa Figa prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter. Figo bol jedným z troch protikandidátov 79-ročného Švajčiara v boji o post šéfa FIFA.

Zürich 26. mája (TASR) - Jeho slová ma nemôžu uraziť. Tak reagoval na kritiku z úst Luisa Figa prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter.

Figo bol jedným z troch protikandidátov 79-ročného Švajčiara v boji o post šéfa FIFA. Minulý týždeň však oznámil, že svoju kandidatúru sťahuje. Blattera označil za diktátora a dodal: "Odmietam byť súčasťou volebného procesu, ktorý smeruje k poskytnutiu absolútnej moci pre jediného muža." Reakcia súčasného šéfa FIFA však bola diplomatická. "Luis Figo je slobodný muž a môže si povedať čo len chce. Jeho slová a názory ma nemôžu uraziť," uviedol Blatter pre agentúru Reuters.

Súboj o post prezidenta svetového futbalu vzdal minulý týždeň aj šéf Holandskej futbalovej asociácie Michael van Praag. Jediným protikandidátom Blattera, ktorý sa uchádza o zvolenie do piateho štvorročného cyklu za sebou, tak zostal jordánsky princ Ali bin Al-Hussein. Ten aktuálne zastáva pozíciu viceprezidenta FIFA.

Voľba nového prezidenta FIFA sa uskutoční v piatok 29. mája na kongrese organizácie v Zürichu.