Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Bolt v piatok opäť trénoval s hráčmi Borussie Dortmund

Usain Bolt, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný Jamajčan sa predstavil pred viac ako tisíc fanúšikmi na otvorenom tréningu vestfálskeho mužstva, ktorý dokonca vysielali naživo prostredníctvom internetu.

Dortmund 23. marca (TASR) - Svetový rekordér v šprinte na 100 a 200 m Jamajčan Usain Bolt v piatok opäť trénoval s futbalistami nemeckého klubu Borussia Dortmund.

Tridsaťjedenročný Jamajčan sa predstavil pred viac ako tisíc fanúšikmi na otvorenom tréningu vestfálskeho mužstva, ktorý dokonca vysielali naživo prostredníctvom internetu. Pre osemnásobného olympijského šampióna to bol v priebehu dvoch dní už druhý tréning so zverencami trénera Petra Stögera. Informovala o tom agentúra DPA.

Bolt ukončil svoju úspešnú atletickú kariéru po minuloročných majstrovstvách sveta v Londýne.

Usain Bolt vkladá do tréningu v nemeckom klube veľké nádeje. Už dávnejšie vyhlásil, že sa pokúša o kariéru futbalového profesionála a Dortmund by bol výborný odrazový mostík. V budúcnosti by rád hral vo svojom obľúbenom Manchestri United.

"Bolo to celkom ok," prezradil Bolt 137 akreditovaným novinárom po tréningu a dodal, že s profesionálnou kariérou to myslí naozaj vážne.

Či jeho schopnosti budú stačiť na profesionálnu zmluvu v niektorom z klubov tréner Stöger nechcel komentovať. "Je vo veku, keď ja hovorím, že už nepredpokladám nejaký výrazný vývoj. Ale je vidieť, že číta hru. Je talentovaný. Chýba mu však tímová práca," zosumarizoval kouč.