Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Benefíciu za Chapecoense pokazili nízka návšteva a piskot divákov

Ilustračná snímka Foto: TASR

Výťažok zo stretnutia putoval na konto preživším obetiam novembrovej leteckej tragédie, pri ktorej zahynula väčšina hráčov brazílskeho klubu Chapecoense.

Rio de Janeiro 26. januára (TASR) - Futbalisti Brazílie zvíťazili v noci na štvrtok v charitatívnom zápase na Olympijskom štadióne Joaa Havelangea v Riu de Janeiro nad Kolumbiou 1:0. O jediný gól sa krátko po prestávke postaral presnou hlavičkou Dudu.

Výťažok zo stretnutia putoval na konto preživším obetiam novembrovej leteckej tragédie, pri ktorej zahynula väčšina hráčov brazílskeho klubu Chapecoense. V zápase sa predstavili iba ligové výbery, hviezdy z európskych súťaží chýbali.

Dojem z benefície pokazila nízka návšteva a piskot fanúšikov. Duel sledovalo iba 18.695 divákov a priaznivci miestneho Botafoga navyše celý zápas pískali na stredopoliara Williana Aráa, ktorý pred rokom odišiel do konkurenčného Flamenga.

Medzi 71 obeťami leteckého nešťastia v Kolumbii bolo 19 členov Chapecoense. Mužstvo cestovalo na finálový zápas Juhoamerického pohára proti Atleticu Nacional, stroj sa však pre nedostatok paliva zrútil 13 km od Medellínu v hornatej oblasti kolumbijskej provincie Antioquia. Zo 77 osôb na palube prežili iba šiesti - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár.

Všetci traja hráči boli prítomní na charitatívnom zápase. Neto, Alan Ruschel a brankár Jackson Follmann, ktorý pri leteckom nešťastí prišiel o nohu, boli spolu s preživším komentátorom Rafaelom Henzelom predstavení fanúšikom. "Bol to viac než zápas. Sú to hrdinovia, urobíme všetko pre to, aby sme im pomohli," vyhlásil stredopoliar Diego.

Brazília - Kolumbia 1:0 (0:0)
Gól: 47. Dudu