Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Cavaniho pokračovanie na Copa America je po otcovej nehode otázne

Uruguajský futbalista Edinson Cavani prekonáva kostarického brankára zo značky pokutového kopu v zápase základnej D-skupiny Uruguaj - Kostarika na MS vo futbale v brazílskom meste Fortaleza 14. júna 2014. Foto: TASR/AP

Samotný Uruguajčan zatiaľ nepovedal, či zostane s tímom alebo odcestuje domov. V utorok mal ešte absolvovať tréning s mužstvom a následne by malo padnúť rozhodnutie o jeho ďalšom pôsobení.

Santiago 24. júna (TASR) - Účasť uruguajského futbalistu Edinsona Cavaniho vo štvrťfinále Copa America proti domácemu Čile je otázna. Ako uviedol tréner národného tímu Oscar Tabarez, hráčov otec bol v rodnej krajine účastníkom smrteľnej dopravnej nehody, pri ktorej vyhasol ľudský život.

Luis Cavani podľa agentúry Reuters v pondelok večer zrazil a usmrtil 19-ročného motocyklistu, polícia ho zdržala v meste Salto. Pri nešťastnej udalosti šoféroval auto patriace jeho synovi.

Tabarez spoločne s celým národným tímom sú pre Cavaniho oporou, no hlavný kormidelník neprezradil, či útočník nastúpi v stredajšom zápase na juhoamerickom šampionáte. "Rozprávali sme sa s ním a má celú našu podporu. Udalosti ho veľmi zasiahli, ako by zasiahli kohokoľvek v podobnej situácii. Necháme mu čas, aby sa s tým vyrovnal," konštatoval Tabarez.